Nova vest
Košarka

Petak, 08.12.2017.

19:45

Dončić – deset utakmica, osam faulova

Slovenac Luka Dončić ne puni kolone samo poenima, skokovima i asistencijama, već svom timu doprinosi i faulovima – koje ne pravi.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dončić – deset utakmica, osam faulova
EPA-EFE/JuanJo Martin

Koliko je bitan za igru Reala u odsustvu Serhija Ljulja pokazao je na deset utakmica Evrolige posle kojih ima prosečan indeks 27 i skoro 20 poena po utakmici

Dončić je uz to i igrač nad kojim je napravljeno čak osam puta više faulova nego što ih je on napravio za 275 minuta na parketu.

Za deset utakmica, Dončić je skrivio samo osam ličnih grešaka, dok je on fauliran čak 63 puta, više od bilo kog drugog igrača u Evroligi. U poslednjih pet mečeva Slovenac je napravio samo dva faula, a u međuvremenu je igrao protiv kvalitetnih bekova poput Kola i Grejndžera.

Protiv Crvene zvezde nije napravio nijednu ličnu grešku, iznudio je deset, a ubacio je 20 poena, s tim što nije mnogo išao na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je sva četiri penala.

Na drugoj strani su bili Tejlor Ročesti i Džejms Feldin koji su ubacili 18, odnosno 10 poena, ali su iznudili skupa samo tri faula.

Neverovatni Slovenac ove sezone možda postane i jedini koji je osvajao priznanje za "Zvezdu u usponu" i MVP priznanje Evrolige, a posle deset utakmica je na dobrom putu da to i ostvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve