Nova vest
Košarka

Subota, 02.12.2017.

18:42

Vanja tragičar Partizana, Budućnost bolja u Morači

Košarkaši Partizana poraženi su u podgoričkoj "Morači" od ekipe Budućnosti u desetom kolu ABA lige sa 86:79.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Vanja tragičar Partizana, Budućnost bolja u Morači
Foto: Starsport

Meč je odlučen u neizvesnoj završnici u kojoj je Vanja Marinković promašio ključni zicer koji je mogao da prelomi meč u korist crno-belih pri rezultatu 80:77 za Budućnost na minut i po do kraja utakmice.

Partizan je tokom meča oscilirao, Budućnost je pravila i dvocifrenu razliku, Partizan se približavao, ali i kada bi došao na koš od vođstva, nije uspevao da prelomi.

Crno-beli imaju po pet pobeda i poraza i na četvrtom mestu su trenutno, a Budućnost ostaje prva sa devet pobeda i samo jednim porazom.

Najbolji je u pobedi Budućnosti bio Nemanja Gordić koji je ubacio 19 poena i imao tri skoka i pet asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Danilo Nikolić je ubacio 16 poena i uz Gordića i Zorana Nikolića bio jedan od ključnih igrača Podgoričana.

Na drugoj strani je briljirao Patrik Miler sa 22 poena, Vilijams-Gos je dodao 14, a Novica Veličković deset.

Nerealno. To je verovatno jedina reč kojom se može opisati šut Budućnosti iz igre. Podgoričani su procentima u prve dve četvrtine podsetili na San Antonio Sparse iz finala NBA 2014. godine.

Budućnost je protiv Partizana pogodila čak 14 od 15 šuteva za dva i sedam od 15 za tri za neverovatnih 70 odsto iz igre u prvom poluvremenu. Kada se to ima u vidu, uz oscilacije u Partizanovoj igri kako u odbrani (ispadanja u odbrani pika) tako i u napadu (izgubljene lopte) onda 12 razlike do poluvremena (55:43) ne deluje tako strašno.

Možda zvuči smešno, ali zahvaljujući promašajima Barovića sa linije penala, Budućnost je upravo sa slobodnih bacanja imala najgore procente (6/10) u prvom delu igre.

Crno-beli to nisu mogli da nadomeste sa pet ofanzivnih skokova jer su za dva šutirali samo 8/26, a za tri odličnih 6/10.

Partizan je počeo vrlo loše, a Budućnost veoma agresivno pa je posle samo tri minuta i dve trojke Gibsona imala prednost od deset poena 12:2.

U tim trenucima se pojavljuje Patrik Miler koji uz Strahinju Gavrilovića podiže nivo energije u napadu Partizana. Nošeni time, crno-beli smanjuju zaostatak koji je smanjen na samo dva poena jednako brzo kako je i nastao.

Veličković dobija rampu u samom finišu, a onda već u narednom napadu kapitenski preuzima odgovornost, šutira i pogađa trojku za izjednačenje 20:20 i nadu da crno-beli mogu do vođstva. Međutim, Budućnost vrlo brzo postiže dva poena i završava prvu četvrtinu sa 24:20.

Druga počinje i završava se serijama od po 7:0 i 8:0. Na kraju je Budućnost bila zadovoljnija i otišla na poluvreme sa prednošću od 12 poena. Partizan u trećoj četvrtini ubacuje u veću brzinu, potpuno hvata priključak odličnim šutem spolja.

Prvo Vilijams-Gos daje dve trojke za seriju na startu treće deonice, potom Miler nastavlja i Partizan hvata potpuni priključak na 67:65.

Crno-beli su tada imali priliku da povedu, Veličković je promašio poluhorog, ali ipak uspevaju da izjednače već do 69:69 trojkom Marinkovića i posle faula nad Milerom.

Od tog trenutka Podgoričani hvataju nekoliko bitnih lopti u napadu. Prvo Šehović, a onda i Zoran Nikolić prave probleme pod obručem Partizana.

Trojke Milera i Andrića za 73:72, odnosno 79:77 bili su poslednji "trzaji" Beograđana jer je Vanja Marinković promašio verovatno najbitniji šut na utakmici posle čega nije bilo povratka za njegovu ekipu koja je upisala peti poraz u regionalnoj ligi.

IV četvrtina

40' Zoran Nikolić pogađa verovatno ključni koš za pobedu Budućnosti na 45 sekundi do kraja. Zazidao je dobro pod košem i iz poluhoroga pogodio za 84:77. Veličković pogađa za dva, ali pogađa i Gordić dva penala i rešava meč u korist Budućnosti, 86:79.

39' Kakav promašaj Marinkovića u kontri! Čist zicer promašuje Partizanov bek šuter što Budućnost kažnjava košem Danila Nikolića na minut i po do kraja, 82:77.

38' Trojka Mihajla Andrića, Partizan prilazi na 79:77! Ali veliki problem za Partizan, Zoran Nikolić hvata ofanzivni skok i pogađa jedno slobodno bacanje i Partizan gubi 80:77.

37' Nova bacanja za Gordića i peti faul Čakarevića, 79:72. Prve poene za Partizan posle duže vremena pogađa Vilijams-Gos, 79:74.

36' Faul Milera na Gordiću pri šutu za tri poena. Gordić pogađa dva od tri za 77:72

35'
Faul u napadu Veličkovića u trenutku kada je Novica vratio loptu Marinkoviću, a ovaj pogodio trojku koja bi poravnala rezultat.

34' Promašio je zicer Novica Veličković, Vanja Marinković trojku, ali na drugoj strani ređa promašaje i Budućnost. Gordić i Šehović bacaju "cigle" sa trojke, ali Šehović ostaje sam na ziceru i Partizan gubi 75:72 posle kontre Podgoričana.

33' Trojka Milera! Dobija loptu u uglu plej Partizana i ubacuje 22. poen! Na pravom mestu ga je pronašao Vanja Marinković, 73:72 za Budućnost.

32' Hrabro pokušava Ivanović step-bek šutem za tri, ali možda i previše hrabro promašaj, a potom i ukradena lopta Čakarevića.

31' Šehović hvata bitnu loptu u napadu posle čega Čakarević pravi faul, a Šehović ide na liniju i pogađa oba puta 73:69.

III četvrtina

30' Trojka Marinkovića! Partizan na 69:68! Miler ide na koš potom, faulira ga Lendri koji je prethodno promašio trojku, ali Miler pogađa jedno bacanje za izjednačenje 69:69. Ivanović pogađa u poslednjem napadu za dva, 71:69.

29' Veličković promašuje iz poluhoroga, a Gibson je pre toga pogodio dva bacanja, 69:65.

28'
Starovlah uzvraća trojkom, a onda Miler brzinski prodire do koša, 67:63. MILEEER! Konstantno agresivan i konstantno ide na koš. Jedan prodor za 67:65 i samo dva poena zaostatka Partizana.

27' Lep pogodak Veličkovića na niskom postu iz okreta, a onda er bol Barovića otvara napad Partizanu i Marinković daje trojku, 64:61.

26' Gubi loptu Čakarević, ali je gubi i Nemanja Gordić, sedma izgubljena lopta Budućnosti, četvrta Gordića. Miler prolazi na polaganje i pogađa, 62:56. Pogađa sa poludistance i Danilo Nikolić, 64:56.

25' Miler prodire, dodaje do Čakarevića koji promašuje, Miler hvata loptu u napadu, ali usledio je novi promašaj, ovog puta Vilijams-Gosa. Gibson koristi dva bacanja posle faula Čakarevića, 62:54.

24' Poeni Nikolića i Vilijams-Gosa, 60:54.

23' Pogađa Novica Veličković jedno slobodno bacanje, a Partizan pravi seriju 7:0, 55:50. Trojka Gordića, a onda i pogodak Gavrilovića u stilu Tima Dankana od table, 58:52.

22' Druga trojka Vilijams-Gosa, Partizan je prepolovio prednost Budućnosti, 55:49.

21'
Konačno prekinuta serija Budućnosti, Gos pogađa trojku za 55:46.

II četvrtina

20' Seriju 8:0 pravi Budućnost posle trojke Ivanovića. Ovog puta je Gibson asistirao za 52:43. Andrić promašuje trojku, što ne koristi Gibson, ali koristi Gordić - trojka za nastavak serije 11:0 i 55:43 na kraju prvog poluvremena.

19' Gordić uzvraća trojkom, a onda Zoran Nikolić sjajno blokira Šalića, da bi Gibson fintirao i pogodio za dva, 49:43.

18'
Patrik Miler! Trči u kontru i polaže na obruču uz faul Ivanovića i približava 44:43.

17' Patrik Miler trojkom prekida seriju od nekoliko promašaja, a Gibson na drugoj strani pogađa za 44:40.

16' Miler šutira, promašuje, ali i hvata svoj promašaj, peti ofanzivni skok Partizana, ali ovog puta Miler uspeva da iznudi faul Nikolića i pogađa slobodna bacanja, 41:37. Lošu kontru Marinkovića i izgubljenu loptu kažnjava Nikolić i Budućnost vodi, 43:37.

15' Marinković ide do koša, promašuje, a onda Šehović istrčava kontru i pogađa uz faul još jednom, 40:35 za Budućnost. Šehović dodatnim bacanjem kompletira seriju 7:0 za Budućnost, 41:35.

14' Nova trojka Andrića! Budućnost preko Šehovića i Ivanovića poentira za 38:35.

13' Veličkoviću ostavljeno mnogo prostora, ulazi i igra licem ka košu, dobijas faul i pogađa oba penala. Ivanović pogađa za 29:29. Trojka Nikolića, ali onda i Andrića, 32:32.

12' Seriju 7:0 Partizana nastavlja posle nesportskog faula Patrik Miler, 27:24, ali Šehović ide na zakucavanje i dobija faul pa Budućnost izjednačava 27:27.

11' Marko Čakarević pogađa prve poene u drugoj četvrtini za Partizan, a onda i trojkom donosi prvu prednost Partizanu, 25:24.

I četvrtina

10' Trojka Novice Veličkovića! Samo nekoliko sekundi pre toga Barović je sjajno izblokirao Partizanovog veterana koji je posle auta šutirao trojku i pogodio za 20:20. Popović i Ivanović do kraja četvrtine koriste jedan nerezonski napad Patrika Milera i sa dva pogotka iz igre vraćaju Budućnosti prednost 24:20.

9' Gavrilović nastavlja sa dobrom partijom, novi poeni posle dodavanja Milera i za održanje priključka Partizana 19:17. Barović posle faula Vilijams-Gosa još jednom na liniji penala i promašuje prvo ali pogađa drugo 20:17 za Budućnost.

8' Barović promašuje oba slobodna bacanja, pogađa ih na drugoj strani Gos, ali pogađa i Lendri flouter za Budućnost 19:15.

7' Marinković pogađa trojku, a onda Nikolić u ćošku ostaje sam na četiri metra od koša što ne propušta i pogađa za 17:13.

6'
Upisuje se u strelce i Đoko Šalić, a u narednom napadu novi koš Gavrilovića u kontri koju je pokrenuo Patrik Miler posle ukradene lopte, 15:10.

5' Patrik Miler ulazi sa boka u sredinu, naskače i poentira za 12:4. Pogađa posle dodavanja Gosa i Gavrilović, ali Nikolić daje novu trojku za 15:6.

4' Nova trojka Gibsona, druga zaredom, a Budućnost već posle tri i po minuta ima plus deset, 12:2.

3' Gordić krade loptu, nova izgubljena za Partizan, a potom i faul na Gordiću koji je pokušao da prikuca loptu u koš. Gibson pogađa trojku u narednom napadu, pa Partizan na startu gubi sa sedam poena, 9:2.

2' Dva ofanzivna skoka za desetak sekundi i jedno dobro utrčavanje Gosa donose prve poene Partizanu. Vrlo brzo pogađa i Nikolić koji je ispadanjem Partizanove odbrane ostao sam pod košem, 4:2.

1' Promašaj Budućnosti za tri, izgubljena lopta Gosa, a onda kontra i zakucavanje Gordića za prve poene Budućnosti, 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve