Nova vest
Košarka

Petak, 01.12.2017.

21:00

Antić trojkom slomio Real u Madridu!

Košarkaši Crvene zvezde razbili su tradiciju u Madridu i pobedili Real sa 87:83 u desetom kolu Evrolige (24:19, 15:27, 19:21, 25:20).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Antić trojkom slomio Real u Madridu!
Starsport

Utakmicu je odlučio Pero Antić trojkom u poslednjim sekundama Zvezdinog napada i na sedam sekundi do kraja utakmice.

Zvezda je u Madrid došla posle nekoliko teških poraza u Evroligi na madridskom parketu, ali i pet vezanih poraza ove sezone u Evroligi. Svoj skor su crveno-beli posle pobede nad Realom popravili na 3-7.

Real jeste igrao oslabljen za nekoliko prvotimaca, ali je tokom većeg dela meča imao i "Dončić faktor". Dončić je bio i najefikasniji na meču sa 20 poena. Još 12 je imao Džejsi Kerol i 10 Trej Tompkins. Najefikasniji je u Zvezdi bio Tejlor Ročesti sa 18, Bjelica je dodao 16, a heroj meča Pero Antić 11 poena. Po deset su imali i Dobrić i Feldin.

Pablo Laso u startnu petorku nije uvrstio neverovatnog Slovenca koji je ove godine najbolji igrač Reala i to se ispostavilo kao problem za Lasovu ekipu.

Real se u prvih pet minuta mnoogo mučio sa izgubljenim loptama dok je Zvezda mnogo bolje igrala odbranu po kojoj ove sezone nije prepoznatljiva.

Bila je odlična tokom većeg dela meča u Madridu, a samo u prvih pet minuta Real je isto toliko puta gubio loptu.

Zvezda se poprilično oslanjala na šut za tri poena koji je uz odbranu na kraju bio i glavno oružje za pobedu. Ako se izuzme nekoliko iskakanja u čuvanju pika kada su Tavares ili Rejes ostajali sami pod košem, Beograđani su igrali najozbiljniju odbranu od početka sezone.

Odnos snaga se menja kada je na teren ušao Luka Dončić. Real je zaigrao mnogo bolje i anulirao prednost srpske ekipe od 14:10, pa je do kraja prve deonice Real vodio sa 24:19.

Real je vodio i 28:21 posle koša Kerola, ali onda Bjelica i Dobrić pogađaju po trojku i potpuno vraćaju Zvezdu u igru. Crveno-beli su preuzeli vođstvo od polovine druge deonice nakon dva sjajna prodora Ročestija i na poluvreme otišli sa +7, 46:39.

Antić je trojkom u trećoj četvrtini doneo i maksimalnih +13 (60:47), ali se Real polako približavao da bi poslednji nalet imao u četvrtoj četvrtini.

Imali su "kraljevići" nekoliko puta u njoj i napade da povedu, ali bi se Zvezda odbranila dobro, a onda trojkama rešavala. Dve veoma bitne dao je Nemanja Dangubić kada je Real pritiskao, ali je ključnu pogodio Pero Antić na sedam sekundi do kraja meča kada je utišao Madriđane i doneo Zvezdi preko potrebnu pobedu.

IV četvrtina

40' Neverovatan pogodak Rejesa, Dončić ne koristi naredni napad i Zvezda može da reši utakmicu. ANTIIIIIIIIIIIIIIĆ! TROJKA za 87:83 na sedam sekundi do kraja! Real izvodi loptu koja ide na Rejesa, ali se Zvezda brani i pobeđuje u Madridu.

39' Dvadeseti poen za Dončića, koji nakon prodora Feldina donosi novo izjednačenje Realu 81:81. Davidovac pogađa jedan faul posle faula, a Kampaco pravi još jedan faul i Davidovac povećava prednost, 84:81 na minut do kraja.

38' Milko Bjelica hvata ofanzivni skok posle promašaja Antića, dodaje do Ročestija koji potpuno nepotrebno u prvoj sekundi napada šutira trojku i promašuje. Na drugoj strani Dončić igra leđima, Ročesti ga faulira i Dončić donosi izjednačenje Realu 79:79.

37' Džejsi Kerol pogađa trojku, 79:75. Rudi Fernandes posle nekoliko trojki na obe strane ide na liniju penala, a Matijas Lesor završava utakmicu zbog pet faulova, 79:77.

36' Tompkins ostaje sam u uglu i pogađa trojku, ali Dobrić daje 16. trojku iz 35. pokušaja i Zvezda ostaje na +7, 79:72.

35' DANGUBIIIIIĆ! Nova trojka Dangubića vraća u život uspavani napad crveno-belih, 76:69.

34' Trojka Dangubića! Ročesti je prošao kroz sredinu, vratio u ugao Dangubić se digao na šut i BUM! 73:69 za Zvezdu

33' Trojka Ročestija, ali odmah u narednom napadu vraća trojku iz neverovatnog položaja Rudi Fernandes, 70:69.

32' Real mnogo agresivniji u odbrani, Kerol pogađa za dva preko ruke pa Real nastavlja seriju na 8:0 za minut i po i dolazi do zaostatka od samo jednog poena 67:66.

31' Rudi Fernandes pogađa trojku, a onda i Džejsi Kerol još jednu i Real za 43 sekunde smanjuje za samo tri poena zaostatka 67:64.

III četvrtina

30' Davidovac promašuje loše izgrađenu situaciju za šut, a Felipe Rejes iznuđuje faul Lesora. Uz malo sreće pogađa prvo slobodno bacanje, a potom i drugo, 65:58. Davidovac završava četvrtinu pogotkom 67:58.

29' Dobrić pogađa za dva iz ugla, ali Rudi Fernandes pogađa dva penala 65:56.

28' Trojka Bjelice, ali i Čejsona Rendla, 63:54.

27' Dva pogotka Reala, mismeč koristi Dončić protiv Antića, a pogađa i Tompkins, 60:51.

26' Antić pogađa trojku za najveću prednost Zvezde koja trojke šutira 11 od 23 za 60:47.

25' Tejlor Ročesti trojkom odbija nalet Real Madrida, 55:47. Dončić zaustavljen u narednom napadu, postavio se fantastično Pero Antić, Dončić se zaglavio u reketu i promašio. Ročesti prolazi i asistira do Bjelice, a Bjelica zakucava i Zvezda vraća deset poena prednosti 57:47!

24' Dončić beži Dangubiću i pogađa za 52:45. Tavares ostaje sam ispod koša u kontri, a Zvezda još jednom prima jeftine poene i dopušta Realu da se olako približi, 52:47.

23' Kampaco ostaje sam pod košem Zvezde, a Real daje nove poene posle kontre. Crveno-beli prethodno nisu iskoristili napad preko Lesora.

22' Feldin pogađa drugu trojku! Plus 11 za Zvezdu, 52:41!

21'
Kozer pogađa trojku koja je posle sudijske provere promenjena na dva poena i odmah startu smanjuje prednost 46:41. Pogađa i Feldin trojku i vraća n a 49:42.

II četvtina

20' Pogađa Feldin prve poene na meču, a potom i Ročesti neverovatno težak šut na prodoru i njime donosi najveću prednost za Zvezdu u poslednjim sekundama prvog poluvremena 46:39!

19' Antić promašuje iz okreta, a Dobrić krade loptu i pogađa u tranziciji 42:37. Kozer na drugoj strani uspeva da pogodi za 42:39.

18' Kampaco posle greške Dobriča pogađa trojku, 40:37 za Zvezdu.

17' Naivan faul na devet metara od koša, Zvezda u bonusu a Kozer na liniji penala. Pogađa oba, ali Lazić u stilu Kleja Tomspona pogađa trojku iz ćoška za 39:34! Veliki promašaj Kampaca, Lesor u reketu dobija loptu i faul 40:34.

16' Ročestiiiii! Dva odlična prodora pleja Zvezde, na drugom ulazu je dobio faul i pogodio slobodno bacanje za 34:32 i prednost Zvezde! Promašuje trojku, ali pogađa Ročesti za dva i povećava na 36:32 za Zvezdu.

15' Posle nekoliko napada u kojima je trojkama držala priključak, Zvezda igra na Lesora koji pogađa iz blizine za potpuni priključak 30:29 za Real. Kozer posle faula pogađa, 32:29.

14' Nova neverovatna asistencija Dončića, još jednom se snalaze igrači Reala kada su udvojeni na vrhu kapice i Rejes ostaje sam pod košem, 30:27.

13' Bjelica pogađa treću trojku i peti poen za Zvezdu u drugoj četvrtini. Trojka Dobrića! Zvezda pravi seriju 6:0, 28:27.

12' Bjelica dobija loptu na niskom postu i pogađa pored dvojice čuvara, ali Džejsi Kerol pogađa iz okreta za 28:21.

11' Dončić potpuno preokreće tok meča. Vuče jednu polukontru baca je Rejesu, a ovaj iznuđuje faul Antića i pogađa oba penala za 26:19.

I četvrtina

10' Kerol trči kontru i pogađa posle promašaja Pere Antića. Dončić pogađa još jednu trojku, a potom umalo i sa pola terena na kraju četvrtine koju Real dobija sa 24:19.

9' Pero Antić pogađa dva penala i čuva prednost Zvezde sve dok Luka Dončić nije izveo neverovatan step-bek i dao trojku za 17:16. Antić potom petim vezanim poenom vraća prednost 19:17, ali i Dončič pogađa u narednom napadu dva bacanja za novo izjednačenje 19:19.

8'
Tompkins promašuje jedan zicer, ali u narednom napadu pogađa posle velike borbe u reketu, a Real u narednom napadu posle er bola Bjelice brzo prenosi loptu za lagane poene Dončića i izjednačenje 14:14.

7' Rejes pokušava da "zazida" Lesora koji se odlično brani i tera Rejesa na promašaj, ali ni Zvezda ne koristi naredni napad. Nova trojka Bjelice, 14:10!

6' TROJKA BJELICE! Real ima problema sa izgubljenim loptama
, za samo pet minuta isto toliko izgubljenih lopti, što u ranoj fazi napada Bjelica kažnjava trojkom za vođstvo Zvezde 11:8. Dončić pogađa prve poene sa poludistance 11:10.

5' Loptu Davidovca prema Lesoru presecaju igrači Reala, a Zvezdi su ostale dve sekunde do kraja napada. Izvode je crveno-beli sa strane i šalju direktno u reket Lesoru koji dobija faul i pogađa jedno slobodno bacanje 8:6 za Real. Davidovac igra na niskom postu, Justa pravi treći faul i Davidovac pogađa oba slobodna bacanja, 8:8.

4' Trej Tompkins pogađa trojku, Bjelica ne uspeva da uzvrati a Dangubić pravi faul da ne bi bilo kontre, 8:5.

3' Prvo vođstvo Zvezde trojkom Ročestija, 3:2, na koju Santi Justa odgovara trojkom, 5:3. Lesor pogađa sa poludistance, a onda i udara rampu igračima Reala, 5:5.

2' Ne koriste prve napade igrači jedne i druge ekipe. Očekivano, za Zvezdu su pokušali da nešto urade Ročesti i Feldin, ali promašuju i jedan i drugi. Kampaco, Justa i Tavares odigravaju pik, Tavares ostaje sam i zakucava za 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

587 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve