Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.11.2017.

20:00

Dominacija Radulje, Orlovi stotkom slomili Gruziju

Košarkaši Srbije su posle velike borbe pobedili Gruziju u drugom meču kvalifikacija za Mundobasket sa 105:87 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dominacija Radulje, Orlovi stotkom slomili Gruziju
StarSport

Gruzija se pokazala kao težak protivnik u prvom poluvremenu, delu igre koji je u potpunosti pripao jednom čoveku, Majklu Diksonu.

Dikson je Gruziju vodio do prednosti 45:44 pred odlazak na pauzu, a Gruzija je konstantno imala odlične procente van linije 6.75.

Dikson je do kraja ostao najefikasniji igrač na terenu sa 36 poena, ali to nije pomoglo njegovom timu da pobedi Srbiju koja je u drugom poluvremenu pojačala odbranu.

Na drugoj strani je dominantan pod košem bio Miroslav Raduljica koji je imao 28 poena i osam skokova. Kapiten Milan Mačvan je ubacio 18 koševa, a sjajnom rolom se može pohvalitii i Stefan Peno koji je postigao 17 poena od čega deset uzastopnih za Srbiju u poslednjoj četvrtini.

U ekipi Gruzije su uz Diksona dvocifreni bili još Bokolišvili, Berišvili i Markoišvili sa 14, 11, odnosno 10 poena.

Gruzija je bolje otvorila meč i povela sa 4:0 posle dva dobra napada. Srbija je baš u napadu nešto teže pronalazila rešenja, odbrana spoljnih linija nije bila dobra pa je Gruzija sve do poslednjeg napada i trojke Đokovića imala prednost 21:18.

Druga četvrtina počela je nekolicinom dobrih odbrana Srbije koja je spuštala loptu u reket. Iako je na početku bilo problema u izvođenju slobodnih bacanja, kasnije su ti problemi nestali, a uglavnom je Raduljica pogađao za +6 (27:21) u drugoj deonici.

Tada se potpuno raspucao Dikson koji daje tri uzastopne trojke i sam preokreće rezultat.

Srbija je nakon pauze na poluvremenu zaigrala bolju odbranu što se odrazilo i na rezultat. U finišu te deonice su "Orlovi" posle ukradene lopte i kontre Todorovića otišli na +10, 74:64 i za Gruziju više nije bilo povratka.

Goga Bitadze je zatvoren, Dikson je opterećen faulovima, Markoišvili je izašao zbog pet penala, Mačvan, Simonović i drugovi su počeli da rešetaju van linije 6.75 pa je prednost Srbije do kraja rasla.

Bila je maksimalnih +20 nakon pogotka Marinkovića za dva i dodatnog slobodnog bacanja. Do kraja je ostalo vremena samo da Dikson polaganjem smanji na 105:87 jednim polaganjem pa Srbija upisuje i drugu ubedljivu pobedu u ovim kvalifikacijama.

IV četvrtina

40' KRAJ. Raduljica pogađa za dva, ali i Marinković uz faul u neverovatnom prodoru sa desne strane i Srbija na 23 sekunde do kraja ima 20 razlike, 105:85. Dikson smanjuje polaganjem na 105:87 i postavlja konačan rezultat utakmice.

39' Flouter Pena i trojka Bokolišvilija za 97:85. Peno potom nastavlja, odličan prodor i pogodak uz faul, pa plej Srbije sa linije penala pravi individualnu seriju 10:0 i donosi Srbiji stotku, 100:85.

38' Pogađa Peno i trojku, na drugoj strani Dikson nastavlja da dominira u napadu i ubacuje svoj 34. poen, 95:79. Berišvili trojkom smanjuje na 95:82.

37' Odlična odbrana "Orlova", Gruzija ne koristi napad. Mačvan asistira iza leđa pod košem Gruzije za Pena koji lagano ubacuje za 92:76.

36' Lep okret i pogodak Raduljice, na drugoj strani Tsikitišvili polaže, a Dikson sa linije penala nepogrešiv 11 od 11, 90:76.

35' Simonoviiiiić trojka, Mačvan trojka! Srbija je posle Simonove trojke imala +13, Gruzija nastavlja da iznuđuje faulove, a na drugoj strani dobro da utrčavanje Paunića i nova trojka Mačvana donose Srbiji +16, 88:72.

34' Dobra kretnja lopte oko reketa, posle čega lopta ide Raduljici. Raduljica igra leđima, ali promašuje, a Gruzija sa dva odlaska na liniju za slobodna bacanja smanjuje razliku, 80:70.

33' Dve ekspresne trojke Mačvana i Simonovića! Posle puna dva minuta bez poena, Mačvan nakon ofanzivnog skoka i povratne lopte Paunića pogađa trojku, a onda već u narednom napadu trojku daje i Simonović za +14, 80:66.

31' Sjajna blokada Simonovića na Bitadzeu, ali Markoišvili u narednom napadu pogađa za dva, 74:66.

III četvrtina

30' Novi skok u napadu i pogodak Markoišvilija, Gruzija smanjuje razliku, 69:64. Todorović krade loptu, trči kontru i pogađa uz faul! Dodatno bacanje i plus 10 za Srbiju, 74:64. Do kraja treće četvrtine Paunić promašuje oba slobodna bacanja i propušta priliku da poveća prednost svoje ekipe.

29' Tehnićka lična greška za klupu Srbije, Markoišvili promašuje trojku, ali Bitadze hvata loptu u napadu i promašuje oba bacanja posle faula, 69:62 za Srbiju.

28' Skok u napadu Đokovića koji je izbio ničiju loptu saigračima posle promašaja Todorovića. Mačvan to koristi i iznuđuje faul, 69:61 za Srbiju. Bitadze nakon toga pogađa jedno bacanje.

27' Marinković pogađa za dva, 65:59. Gagić pravi faul na Bitadzeu, ali ovaj promašuje oba bacanja, što Đoković kažnjava visokim lukom i loptom o tablu na prodoru za dva. 67:61.

26' Bitadze kažnjava loše preuzimanje Raduljice ko zna kojom trojkom za Gruziju, 62:59. Raduljica na drugoj strani nastavlja da šutira slobodna bacanja, pogađa jedno za 63:59.

25' Povećava Todorović sa linije za slobodna bacanja, a potom i Raduljica. Igrači Srbije vode sa 62:56.

24' Pogađaju Raduljica i Bitadze sa poludistance i igra se koš za koš. Raduljica posle ofanzivnog skoka iznuđuje faul i pogađa oba penala, 58:56 za Srbiju.

23' Paunić pokušava do koša, dobija faul i pogađa jedno bacanje, ali Bokolišvili pogađa trojku, pa Gruzija vodi 51:49. Peno iznuđuje faul na šutu za tri, 52:51 za Srbiju. Raduljica krade loptu, Paunić trči kontru za 54:51, ali Berišvili pogađa trojku 54:54.

22' Peno asistira Mačvanu, a Mačvan poravnava na 48:48.

21'
Raduljica pogađa iz okreta i preokreće na 46:45, ali Berišvili novom trojkom vraća +2 za Gruziju, 48:46.

II četvrtina

20' Poluvreme. Gruzija dobro šutira trojke, ali loše čuva loptu, nova izgubljena lopta Markoišvilija, ali Paunić promašuje sa poludistance za dva, ostaje 44:42. Nesporazum između tepića i Paunića, Dikson ostaje sam i kažnjava trojkom lošu odbranu, 45:44 za Gruziju.

19' Trojka, ukradena lopta i nesportska lična greška na njemu – Marko Simonović! Igrač Zenita cepa mrežicu, a potom pogađa jedno od dva bacanja i preokreće rezultat u korist naše selekcije 43:42.

18' Mačvaaaan! Sjajan prodor i roling srpskog krilnog centra koji pogotkom uz faul "vraća trojku" Gruziji. Nije dugo trajala radost "Orlova" jer je već u narednom napadu Bokolišvili pogodio novu trojku za Gruziju 40:37 za goste. Pogađa Mačvan i dva penala nakon faula Dvališvilija, ali Dikson još jednom neumoljiv u šutu za dva, 42:39.

17'
Po pogodak Simonovića i Markoišvilija, pre nego je Raduljica ispravio Mačvanov fejdavej za 34:34. Dikson iznuđuje faul na šutu za tri poena i pogađa sva tri penala 37:34.

16' Peno pogađa jedno od dva bacanja, ali Dikson daje novu trojku, treću zaredom, pa Gruzija vodi 32:30.

15' Radujica daje 12. poen iz horoga, ali Gruzija pogađa dve trojke zaredom, oba puta Dikson pa Gruzija dolazi do izjednačenja 29:29.

14' Raduljica povećava prednost sa linije za slobodna bacanja, 27:21. Na drugoj strani dobar Dikson za dva 27:23.

13' Markoišvili ide na prodor, Simonović ga faulira, ali i Gruzini promašuju oba penala ovog puta. Peno krade loptu, Raduljica još jednom trči kontru i na polaganju ga faulira Tsikitišvili. Dva pogođena bacanja za 25:21.

12' Peno odlično krade loptu, Raduljica istrčava kontru i iznuđuje faul. Raduljica pogađa dva slobodna bacanja i Srbija vodi 23:21. Usledio je faul u napadu Raduljice, ali i sjajna ukradena lopta za kontru Todorovića. Todorović u kontri nije iskontrolisao loptu pa je propala još jedna šansa za povećanje prednosti.

11' Todorović promašuje prvu trojku za Srbiju u drugoj četvrtini, ali promašuje u Markoišvili. Sledi odličan prodor Đokovića i faul Pacacije, ali Đoković promašuje oba bacanja i ne vraća Srbiji prednost.

I četvrtina

10' Đoković pogađa trojku za egal! 21:21.

9'
Berišvili povećava prednost zakucavanjem, Mačvan je malo "zaspao" u odbrani, 21:18.

8' Dobar pregled igre Gagića, iz reketa vraća Tepiću loptu nu ćošak, ali Tepić ne koristi otvorenu poziciju da pogodi trojku. Na drugoj strani Bizadze promašuje trojku.

7' Bolja odbrana Srbije nego na početku meča, čvrsto se igra na Gogi Bitadzeu ali fali igra u napadu. Tepić je izgubio jednu loptu, ali je i Gagić pogodio i iskoristio dodavanje Mačvana, 19:18 za Gruziju.

6' Srbija traži igru u reketu, ali Gruzija čvrsta u odbrani koša. Jak faul na Mačvanu i jedno pogođeno bacanje za srpskog kapitena. Na drugoj strani pogađa Dikson za 19:13. Tepić polaganjem i Raduljica sa linije za slobodna bacanja smanjuju na 19:16.

5' Odlično utrčavanje Paunića i asistencija Raduljice, ali Markoišvili ponovo cepa mrežicu trojkom, 17:12.

4' Markoišvili prolazi do linije penala naskače za dva i pogađa, a nastavlja se rezultatska klackalica na početku meča 9:8. Isti igrač posle pogotka Raduljice sa linije penala daje trojku, 12:9.

3' Paunić dobija rampu na polaganju, Gruzini preko Bokolišvilija pogađaju trojku, ali Dejan Todorović potvrđuje odličnu formu iz Bilbaa i u dresu Srbije trojkom za 8:7.

2' Prve poene za Srbiju ubacuje Miroslav Raduljica, 4:2. Peno potom pogađa trojku za prvo vođstvo Srbije 5:4.

1' Rano vođstvo Gruzije, Tsikitišvili i Dikson pogađaju za dva,a Peno gubi jednu loptu za 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve