Nova vest
Košarka

Petak, 24.11.2017.

22:40

Simonović: Pokazali smo šta nam znači ovaj dres

Marko Simonović, reprezentativac Srbije, kaže da su svi u nacionalnom timu još od trenutka kad su se okupili pokazali koliko im znači dres sa državnim grbom.

Izvor:

Autor:

Simonović: Pokazali smo šta nam znači ovaj dres
StarSport

"Ogromno je zadovoljstvo biti ponovo deo ovog tima. Videli ste kakav odnos svi mi imamo od prvog minuta, ali ne od prvog minuta utamice, nego onog kada smo se okupili pred ove mečeve. Svi momci su željni dokazivanja i žele da ugrebe koji minut igranja za svoju zemlju. To je velika čast za sve nas", rekao je Simonović.

'Orlovi', iako u znatno izmenjenom sastavu, bez većih problema započeli su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine sigurnim trijumfom nad Austrijom u Beogradu (85:64).

"Mislim da smo dobro odigrali ovu prvu utakmicu, pošto je ova nova ekipa imala dva dana da se pripremi. Sigurno da je bilo grešaka i propusta, ali mislim da treba da budemo zadovoljni. Znam većinu momaka i od ranije, igrao sam i sa njima i protiv njih, sjajni su. Zaslužuju da budu ovde i mislim da su opravdali poverenje", dodao je Simon, istakavši da je Pionir 'njegova hala', posle konstatacije da je 'namestio ruku'.

Tri dana kasnije, Srbiju u ponedeljak očekuje duel sa Gruzijom na istom mestu i u istom terminu, kada će Sale na raspolaganju imati i petorku iz redova šampiona Srbije, Crvene zvezde – Nemanju Dangubića, Ognjena Dobrića, Nikolu Jovanovića, Nikolu Radičevića i Branka Lazića.

"Sada se okrećemo Gruziji, za koju očekujem da će biti teži protivnik. Oni su dobra ekipa, iako im fali nekoliko igrača takođe... Bilo kako bilo, mi ćemo želeti da diktiramo ritam, igramo našu igru i mislim da opet od nas zavisi", zaključio je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve