Nova vest
Košarka

Petak, 24.11.2017.

13:39

Šved zatrpava koševe, ali to ne pali kod "Cepača"

U jednom od derbija devetog kola Evrolige u Istanbulu se sastaju prvak Evrope Fenerbahče i ruski Himki (18:45).

Izvor: AK

Autor: AK

Šved zatrpava koševe, ali to ne pali kod
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Eva tima nalaze se sa još pet rivala na deobi treće pozicije sa pobedom iza CSKA, a dve manje od lidera CSKA, koji ima utakmicu više.

Međutim, u meč ulaze u različitom raspoloženju. Fener na krilima dramatične pobede nad CSKA u Moskvi u prošlom kolu, a Himki poljuljanog samopouzdanja nakon dva poraza u nizu.

Himki je prizemljen posle početnih dobrih rezultata i sad ide na noge šampionu. Kvota da će Fener pobediti sa više od 9,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve MOZZART kvote za ovaj meč.

"Posle dva poraza u nizu još je veći teret na ramenima. Mislim da je ovo savršen trenutak da ga se rešimo i dokažemo da smo konkurentni", rekao je krilni igrač Himkija Tomas Robinson.

U centru pažnje biće "revolveraški" obračun Breda Vonamejkera (12,6p, 4,8as) iz Fenera i Alekseja Šveda (19,8p, 4,5as) iz Himkija, ali će bitan faktor biti i "sudar" plejmejkera Kostasa Slukasa (6,3as) i Stefana Markovića (4,8as).

Himki ima dosta aduta u napadu jer je tu još Džejms Anderson i nesuđena NBA zvezda Tomas Robinson, ali bi Ahilova peta ovog tima mogla biti odbrana.

Rusi dopuštaju čak 82,1 poen u proseku rivalima ove sezone, dok s druge strane Fener ima jednu od najboljih defanzivnih linija sa tek 75 primljenih poena po susretu.

S obzirom da je Fener jedan od najboljih ekipa lige u šutu za tri poena (43,6%), Himki će morati da posebno "zategne" odbranu na čelu sa Čarlsom Dženkinsom protiv tim Željka Obradovića "Cepača".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve