Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.11.2017.

21:41

Mundobasket 2023. prvi put u više zemalja

Svetsko prvenstvo u košarci 2023. prvi put će biti održano u više od jedne zemlje, a FIBA će domaćina izabrati 9. decembra.

Izvor: AK

Autor: AK

Mundobasket 2023. prvi put u više zemalja

U konkurenciji su zajedničke kandidature Argentine i Urugvaja s jedne, te Indonezije, Japana i Filipina s druge strane.

FIBA je prihvatila zajedničke kandidature na osnovu dobrog iskustva sa prethodnih Evrobasketa i Afrobasketa koji su takođe organizovani u po nekoliko zemalja istovremeno.

"Uvereni smo da će ova formula sjajno funkcionisati i dobro uticati na naše najveće takmičenje. Osim toga, ove zemlje imaju bogatu košarkašku tradiciju i strastvene navijače", rekao je predsednik FIBA Patrik Bauman.

Predstojećeg vikenda počinje nova era svetske reprezentativne košarke, prvi put će sve zemlje učestvovati u globalnim kvalifikacijama u novoformiranim FIBA "prozorima".

Ovi "prozori" su podelili svetsku košarkašku javnost jer se poklapaju sa takmičenjima u NBA i Evroligi u kojima igraju najbolji igrači, pa će u kvalifikacijama sve selekcije biti oslabljenje.

Ssrbija u petak igra sa Austrijom, a nekoliko dana kasnije sa Gruzijom u beogradskoj Areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve