Nova vest
Košarka

Utorak, 21.11.2017.

19:23

Van Gandi: "Drim tim" će teško do Mundobasketa

Novi sistem kvalifikovanja za FIBA takmičenja napravio je pometnju i najjačoj reprezentaciji na svetu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Van Gandi:
YTSS / USA Basketball

Kako svako mora da se kvalifikuje za najveća takmičenja, a NBA klubovi ne puštaju svoje igrače, spisak reprezentacije je uslovno rečeno pun "anonimusa".

Selektor košarkaša SAD Džef Van Gandi smatra da njegova ekipa neće tako lako doći do Mundobasketa u Kini.

Amerikanci su nedavno postali prvaci američkog kontinenta, ali su dva puta tokom šampionata gubili pa se vraćali u igru, prvo protiv Urugvaja, a onda i protiv Argentine u finalu. Argentinci su u jednom trenutku vodili i sa 20 razlike.

"Nije bilo baš 'kul' da gubite 20 razlike, ali mislim da je naša odlučnost bila izvanredna. Imali smo dve izuzetne pobede nad Urugvajem i Argentinom do zlatne medalje i naši igrači su bili vrlo posvećeni", rekao je Van Gandi za FIBA.

Van Gandi veruje da će iskustvo sa prvenstva američkog kontinenta da mu pomogne pred mečeve kvalifikacija za Mundobasket. Ameri prvu igraju protiv Portorika 23. novembra u Orlandu, a potom i protiv Meksika u Grinsboru.

Za Portoriko koji nije učestvoavo na američkom kupu neće igrati Džej Džej Barea, ali za SAD ne igra plejada NBA zvezda.

"Nisu igrali ovog leta, a igrali su odličnu košarku. Izgubili su 69:66 od Meksika. Imaju kontinuitet i potrebnu čvrstinu".

Van Gandi kaže da je SAD imala malo vremena da se pripremi, a da u odnosu na letošnje prvenstvo više novih igrača.

"Nemamo kontinuitet. Najverovatnije ćemo igrati sa petoricom novih momaka u odnosu na leto. I nemamo vremena da gradimo timski duh koji su ostali timovi razvijali tokom duge istorije zajedničkog igranja", kaže Van Gandi.

Motiv je veliki za oba protivnika na početku kvalifikacija.

"Moramo da budemo spremni da igramo. U Grinsboru u nedelju posle Dana zahvalnosti, ovo su timovi koji će se takmičiti i pokušati da dođu na Mundobasket. Zabrinuti smo. Drugi je nivo intenziteta i poštujem za sve zemlje. Portoriko, Meksiko, Dominikansku Republiku, Argentinu. Svi oni igraju sa mnogo srca i intenziteta. Ako niste spremni za čvrstu reprezentativnu igru, staviće vam šake na grlo", zaključio je Van Gandi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve