Nova vest
Košarka

Utorak, 21.11.2017.

16:24

Raduljica: Zdrav kineski vazduh, zen i budizam

Miroslav Raduljica je podne stigao na okupljanje "Orlova" i nije bilo teško primetiti da je smršao. Recept su kako kaže, "zdrav kineski vazduh, zen i budizam".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Raduljica: Zdrav kineski vazduh, zen i budizam
Foto: StarSport

Raduljica je sada jedan od iskusnijih igrača u rotaciji Aleksandra Đorđevića koja je usled novih pravila kvalifikovanja za Mundobasket umnogome podmlađena.

Centar Đangsu Dragonsa pamti još jednu sličnu situaciju, pred OI u Riju.

"Hladno je napolju. Prve kvalifikacije, imali smo one za Olimpijadu, bilo vrlo slično nešto samo je bilo dosta toplije, ali smo se dosta dobro snašli po hladnoći, valjda greju u Pioniru. Da se podsetimo malo.. mladosti", kaže Raduljica.

Na pitanje kako mu izgleda to što i košarka ritmom odigravanja utakmica počinje da liči na fudbal Raduljica kaže "Još da počnu da nas plaćaju kao da igramo fudbal i biće dobro, onda ćemo da se snađemo jako dobro. Šalim se, ne bi trebalo da bude problema, svi znate kakva je ovo grupa ljudi. Eto tu ima nas i povratnika i onih koji su tu već neko vreme u ovom sistemu i ciklusu tako da nema tu preterane filozofije. Mi pomažemo ovima mlađima koji su tu i svi se brzo uklope u ovakvu grupu ljudi. I štab dobro radi selekciju, neće sigurno zvati nekoga ko se neće uklopiti, tako da biće sve ok", kaže Raduljica.

Evrobasket je propustio, a u međuvremenu je poprilično izgubio na kilaži. Kaže da verovatno manje nije imao još od kadetskih dana zbog čega očekuje da igra dobro.

"Bilo je jako teško gledati ono iz 17. vremenske zone. Svi znaju šta nama znači igranje za reprezentaciju. Uželeo se jesam, možda nisam imao nikad manje kila, možda čak i od kadeta recimo tako da bi trebalo da budem u dobroj formi", kaže centar Đangsu Dragonsa i otkriva u šali i recept za trenutnu kilažu, "Zdrav kineski vazduh, zen, budizam".

Raduljica dodaje da je svaka kuhinja lošija od naše ali da kineska nije loša. Biće brži na terenu

"U štabu svakako ima onih koji brinu više o tome od nas. Verujem da imaju dosta igrača na 'ić', a Gruziju znamo, znamo te igrače jer smo igrali sa njima i letos onu pripremnu utakmicu, tako da je to manje-više poznato. Svi znamo kakva je ovo ekipa, nema opuštanja, nema 'e lako ćemo s ovima'. Austrija, ok niko nikad nije čuo da su oni igrali košarku ali mi nemamo taj luksuz da bilo koga potcenimo", jasan je Raduljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve