Nova vest
Košarka

Utorak, 21.11.2017.

17:00

Marinković za B92: Iznenadio me spisak

Košarkaš Partizana Vanja Marinković jedan je od debitanata u ekipi Saše Đorđevića i narednih dana će zadužiti "najdraži dres".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Marinković za B92: Iznenadio me spisak
Foto: StarSport

U Partizanu ove sezone prosčeno beleži 16 poena, 3.4 skoka i jednu asistenciju na devet utakmica ABA lige.

Sada se očekuje da deo klupskih izdanja prenese i na nacionalni tim, za koji nije očekivao poziv, ali ga je rado dočekao.

"Iskreno, dosta uzbuđeno, pošto je sve ovo novo za mene, ali dosta uzbuđeno za početak. Iskreno nisam mislio o tome i kada sam video spisak stvarno sam bio iznenađen tako da mi je jako drago", rekao je Marinković za B92.

On je ove sezone izrastao u jednog od lidera Partizana na parketu. Uz pojedine odlične šuterske partije i 33 poena Zadru, 22 Megi i19 Marinković se profilisao kao opasnost spolja u timu.

"Trudim se da igram što bolje mogu. Mislim da tim to isto pokušava pa samim tim i ja, a za sada ide dobro", dodaje Marinković, koji ne želi da predviđa da li će i za godinu ili dve nositi dres Srbije.

"To je neka želja svih nas, a sad zavisi sve od našeg rada i od igre. Ja se nadam za početak da ćemo dobiti ove dve (Austrija i Gruzija) a za posle ćemo da vidimo", kaže Marinković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve