Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.11.2017.

17:40

Belošević: Najteži je uvek večiti derbi

Ilija Belošević u intervjuu za Vice Srbija otkriva male tajne "ljudi u crnom" i kako to izgleda kada si na parketu, a nisi igrač.

Izvor: B92, Vice

Autor:B92, Vice

Belošević: Najteži je uvek večiti derbi
Foto: StarSport

Njihovo prisustvo je vrlo svedeno, a pritisak na njih možda i najveći. Profesionalne košarkaške sudije najvišeg nivoa godišnje šezdeset i više puta izađu na parket i suočavaju se sa zadatkom da uspešno sprovedu pravdu.

To nije malo, jer i oni trče, i oni putuju, a da ne pričamo koliko se njihovi potezi (greške tek!) samo seciraju po štampi i internetu. Kolege iz fudbala su pod bezmalo istom presijom, a sve to pomnožite sa tri ako nekim slučajem sudite srpska i regionalna takmičenja.

Belošević je ispričao šta to znači danas biti profesionalni sudija u svetu vrhunskog sporta, kakvi su pritisci i očekivanja, šta voli a šta ne voli da sudi, i još mnogo toga.

"Za mene važi da sam sudija koji voli da popriča sa sudijama i trenerima, i održava prijateljske odnose sa njima. Kada sam ja bio igrač, sećam se da mi je uvek bilo važno da od sudije dobijem pravu informaciju. Zašto je ovo odsuđeno, zašto ovako, zašto onako. Komunikacija između igrača i sudija treba da postoji, ali treba da bude kratka i precizna. Meni se događalo da pogrešim u suđenju, jer ko radi taj i greši - ne greši samo onaj koji ne radi ništa. Dakle, desi se, i onda ja kažem, jeste, pogrešio sam, ali to sad ne znači da ću sledeći put da ti "prećutim" kad napraviš ličnu", rekao je Belošević u intervjuu za VICE Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve