Nova vest
Košarka

Petak, 10.11.2017.

17:45

Čović: KKCZ deo SDCZ, Terzić radi 24 sata

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović kaže da mu je drago zbog dobrih rezultata FKCZ, ali i da nema vremena da se viđa sa Zvezdanom Terzićem.

Izvor: B92

Autor:B92

Čović: KKCZ deo SDCZ, Terzić radi 24 sata
StarSport

"Izuzetno mi je drago da konačno i naš FK ima rezultate u Evropi, jer su košarkaški, rukometni, vaterpolo, odbojški, kik-boks, džudo, atletski, … i svi ostali klubovi, deo SPORTSKOG DRUŠTVA Crvena zvezda, jednog od najtrofejnijih na svetu. I svi se radujemo tim uspesima, jer to tako treba i mora da bude", rekao je za RedStarBelgrade prvi čovek košarkaškog kluba Nebojša Čović.

On dodaje da svi moraju na isti način da gledaju uspehe klubova jer su svi deo istog sportskog društva.

"Da li svi tako gledaju , nije na meni da procenjujem, nego na zvezdaškoj javnosti. Što se košarkaškog tiče, uvek ćemo podržavati naš fudbalski klub, kao i sve ostale klubove u SD CZ, i kada je teško, poput utakmice sa italijanskim Sauolom i kada je lepo, poput proslave fudbalske titule pre dve godine, ili utakmice sa Krasnodarom. I tako će uvek biti dok sam ja predsednik košarkaškog kluba, jer naše je da ujedinjujemo Zvezdaše, a ne da ih delimo", kaže Čović.

Fudbaleri Zvezde ove godine igraju odlično na evropskoj sceni. Propisno su "preznojili" Arsenal i na kraju mu uzeli bod, igrali su nerešeno sa ekipom BATE Borisova i pobedili su Keln. S druge strane, košarkaši su solidno u potpuno renoviranom sastavu započeli sezonu nakon, kako Čović kaže 'saplitanja' i nedaća. Dva funkcionera nisu u kontaktu, što je pre nekoliko dana rekao Terzić, a sada je i Čović potvrdio.

"Istina je da se direktor fudbalskog kluba, i ja, kao predsednik košarkaškog i potpredsednik Upravnog odbora SD, ne viđamo. Ne vidim ni kako bismo, s obzirom da direktor reče 'da radi 24 sata dnevno'. Inače smo 'dva sveta različita' u mnogo čemu. Bez dodirnih tačaka, s obzirom na potpuno različita životna interesovanja. I tako neka ostane", ističe Čović.

Terzića je pozvao da dođe na evroligaške utakmice Zvezde kao gost. Zvezda prvu narednu igra već u petak protiv Unikahe u Malagi od 20 sati i 45 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve