Nova vest
Košarka

Sreda, 08.11.2017.

22:42

Muta: Još treba da se zateže

Trener Partizana Miroslav Nikolić istakao je nedoscilinovanu igru u napadu kada se meč lomio kao ključni faktor poraza od Lokomotive.

Izvor: AK

Autor: AK

Muta: Još treba da se zateže
Foto: Getty images

Crno-beli su dobro parirali sjajnom ruskom timu do same završnice, ali su poraženi 93:83 u Pioniru, u petom kolu Evrokupa.

"Obradovićeva ekipa je najbolja u grupi. Imaju mnogo veliki budžet, dobre igrače. Borili smo se, izginuli smo. Nisam imao trojicu igrača. Novica je protiv Zvezde primao lekove i nije mogao danas da igra. Igrači su jedno vreme igrali dobro u odbrani i bili smo blizu. Ali, kada se odlučivala utakmica bili smo loši u napadu bez discipline", rekao je Nikolić.

Nakon serije od nekoliko pobeda Partizan je ove nedelje doživeo dva poraza, pre Lokomotive bolja je bila Crvena zvezda.

"Još tu treba da se zateže, i odbrana i napad. Dolaze važni mečevi u ABA ligi, moji mladi igrači ne smeju gubiti uzastopno. Uvek protiv jačih ekipa igraš dobro i izgubiš deset razlike. Ide bolje sve, ali nisam skroz zadovoljan. Moramo sve da uskladimo, zadovoljan sam sa 65 odsto, ima tu još napretka", dodao je trener Partizana.

Srpski tim je imao 11 poena prednosti u prvom periodu, u nastavku je bio u egalu do same završnice, ali su crno-beli ušli u seriju promašaja, a gosti sa tri trojke u nizu za 60 sekundi prelomili meč.

"Amerikanci moraju da igraju malo i bez lopte. A ne samo da šutiraju. Imamo mi akcije sa kretnjama bez lopti i slabo igramo bez nje. Izgubili smo na naše greške. Individualno smo počeli da rešavamo situacije, brzopleto. Čekali su naše greške. Hoću da igramo moderno, jako u odbrani i brzo u tranziciji. To ne vidim i dalje. Mladi igrači nemaju još tu paznju", dodao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve