Nova vest
Košarka

Sreda, 08.11.2017.

22:19

EK: Četvrta pobeda Albe, Cedevita pala u Parizu

Košarkaši Albe savladali su Bilbao 94:86, na gostovanju u petom kolu Partizanove Grupe C Evrokupa.

Izvor: AK

Autor: AK

EK: Četvrta pobeda Albe, Cedevita pala u Parizu
Foto: ABA/Cedevita/Marin Susic

Nemački tim je u četvrtoj pobedi imao sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Pejton Siva sa 15 poena uz sedam asistencija. Odličan je bio i srpski košarkaš Stefan Peno sa 12 poena uz četiri skoka.

Špance je predvodio Lusio Redivo sa 20 poena, 17 je ubacio Aleks Mumbru, dok je Dejan Todorović meč završio sa osam uz tri asistencije, dva skoka i ukradenom loptom.

U grupi A Uniks je nadigrao Torino 103:93, a Danilo Anđušić nije postigao nijedan poen za 16 i po minuta na parketu. Promašio je sva tri pokušaja za tri poena, te imao tri skoka.

Domaćina je predvodio Kvino Kolom sa 26 poena i deset asistencija, a sjajan je bio i Stefan Lazme sa 24 poena i 11 skokova. Za goste je Lamar Paterson postigao 23 poena.

U drugom meču grupe Pariz je nadigrao Cedevitu 91:81 za prvu pobedu u takmičenju, a istakli su se Klemen Prepelič i Remi Leska sa po 21 poenom. U timu iz Zagreba je najefikasniji bio Demetris Nikols sa 19.

U Grupi D svih šest timova deli samo jedna pobeda, a u derbiju kola Kajl Kjurik je trojkom devet sekundi pre kraja doneo Zenitu pobedu nad Tofašom 84:82.

Prethodno je Marko Simonović pogodio dva penala za 82:80. Srpski košarkaš je meč završio sa 14 poena. Zenit je nosio Kjurik sa 27 uz šest asistencija, dok je 16 ubacio Dru Gordon.

U ekipi Tofaša najefikasniji je bio Rejmar Morgan sa 17 poena, dok je Ivan Paunić ubacio sedam uz dva skoka i asistenciju.

U drugom meču grupe Gran Kanarija je bila ubedljiva u Vilerbanu nadigravši Asvel 84:68. Najefikasniji u španskom timu je bio Markus Erikson sa 18 poena, a 16 je dodao Odnrej Balvin. Tim Tonija Parkera je predvodio Čarls Kaudi sa 15.

U trećem je Trento savladao Ulm 77:66 i vratio se u igru za drugu fazu takmičenja. Italijane je nosio Dijego Flakadori sa 20 poena i šest asistencija, dok je u Ulmu Džerel Benimon imao dabl-dabl sa 12 poena i deset skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve