Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.11.2017.

15:25

Štimac se oprostio od reprezentacije Srbije!

Vladimir Štimac oprostio se od košarkaške reprezentacije Srbije, potrvrdio je za "Sportklub" jedan od pomoćnika u stručnom štabu Jovica Antonić.

Izvor: B92

Autor:B92

Štimac se oprostio od reprezentacije Srbije!
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević obavio je spisak od 24 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Na njemu neće biti Štimca koji je odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

"Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mlađi centri. On će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Potvrdio je da će biti u Beogradu", rekao je Antonić za "Sportklub".

Antonić je dodao da nema potvrde da će se pozivu odazvati igrači koji nastupaju za klubove u Evroligi.

Od ove godine kvalifikacije se igraju po novom sistemu, tokom sezone, pa igrači iz NBA lige neće biti selektorima na raspolaganju, a gotovo sigurno ni igrači koji igraju za klubove iz Evrolige.

Košarkaši Srbije će u prvom kolu kvalifikacija u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", 24. novembra, dočekati Austriju, a u drugom kolu, u istoj dvorani, 27. novembra, Gruziju.

Svetsko prvenstvo biće održano od 31. avgusta do 15. septembra 2019. u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve