Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.11.2017.

17:45

Nije uspela – Zvezda poražena od Bamberga u Areni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su pred domaćom publikom od Brose Bamberga u petom kolu Evrolige – 69:75.

Izvor: PT

Autor: PT

Nije uspela – Zvezda poražena od Bamberga u Areni
Starsportphoto

Zvezda je ovako doživela treći poraz u Evroligi, dok je nemački klub došao do trećeg trijumfa.

Izabranici Dušana Alimpijevića od starta meča nisu mogli da pronađu pravi ritam u napadu. Poenom Ročestija Zvezda je smanjila na 10:9, međutim tada je usledila serija Bamberga.

Predvođeni Dorelom Rajtom gosti prave 12:0, dolaze do velikih 22:9 i tako prave značajniju prednost.

Uspela je Zvezda da u drugoj deonici priđe, ali je Brose uvek imao odgovor. U poslednja tri minuta poluvremena viđena je slaba igra Zvezde koja je propustila šansu da uhvati rezultatski priključak.

Na pauzu otišlo se sa rezultatom 34:43.

Drugo poluvreme bila je preslikana druga deonica, u kojem je Zvezda stalno prilazila protivniku, ali nikako nije uspela i da povede. Ročesti se probudio, odlično igrao, ali Bamberg je uvek pronalazio način da dođe poene.

Moraju se spomenuti i sudije, koju su u više navrata "izgubile kompas" i sudile sumnjive sitaucije, uglavnom u štetu crveno-belih. Na kraju, Bjelica je promašio trojku za mogući priključak, a potom je Zizis pogodio i tako presudio ekipi Dušana Alimpijevića.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rubit sa 15 poena, Radošević je imao 11, dok je Hikmen ubacio 12 poen. Kod Crvene zvezde, Ročesti je bio na visini zadatka sa 22 poena, dok ga je samo ispratio Lesor sa 14 i devet skokova.

IV četvrtina

KRAJ Zvezda nije uspela da dođe do preokreta. Bez ritma cele utakmice, a tome su doprinele i sudije koje nisu dopustile čvršću igru. Na kraju, Bamberg je slavio u Beogradu sa 75:69.

40' Milko Bjelica nije uspeo da pogodi za tri poena... Potom je Zizis postigao dugu dvojku i Zvezda se nalazi u teškoj situaciji, 67:73. Lazić nije uspeo da pogodi za dva poena i Zvezda je pred porazom.

39' Rubit je uspeo da izbori ofanzivan skok, posle sumnjivog duela sa Lesorom posle čega je Francuz pao na parket. Rubit je potom fauliran i pogodio je jedno bacanje, 67:71.

38' Matijas Lesor je pogodio za dva poena i Zvezda potpuno hvata priključak, 67:69! Rubit je potom fauliran posle čega je on postigao jedno bacanje, 67:70. Feldin se spetljao i izgubio loptu.

37' Tejlor Ročesti pogađa za tri poena! Amerikanac dovodi Zvezdu na samo -4, 63:67. Ipak, Hikmen je pogodio za dva poena, 63:69. Ročesti je ubacio oba slobodna za 65:69.

36' Feldin je promašio za dva poena, a potom je Ročesti fauliran, posle čega je pogodio oba bacanja, 60:65.

35' Konačno Džejms Feldin pogađa za tri poena! Zvezda zaostaje -5, 58:63. Uz dosta sreće pogodio je i Leon Radošević, 58:65.

34' Prve poene u nastavku za Zvezdu postigao je Bjelica, međutim Lesor je faulirao Radoševića koji je pogodio oba bacanja, 55:63.

33' Lesor je bio neprecizan i Zvezda je tri minuta bez poena. Sreća po beogradski klub ni Brose ne pogađa.

32' Zvezda je posle dva minuta ispunila bonus, a iz igre je izašao Jovanović, pošto je napravio pet faulova. Zvezda još nije postigla poen u četvrtini.

31' Bamberg poslednju deonicu krećem poenom, Radošević je bio precizan, 53:61. Feldinu je lopta izašla iz koša, a potom je Zvezda odbranila napad.

III četvrtina

30' Zvezda je isuviše lako primila poene u završnici. Lo je pogodio za tri poena, a potom je i Radošević poentirao, 53:59.

29' Sa deset metara trojku pogađa Nemanja Dangubić! Zvezda prilazi na samo -4 i Trinkijeri je morao da zatraži tajm-aut, 50:54.

28' Crveno-beli ponovo nisu uspeli da iskoriste nalet. Mitrović i Radošević poentiraju za 43:54. Zvezdu ovim trenucima vuče Ročesti koji postiže deseti poen, 45:54.

26' Sudije ponovo sviraju sumnjiv faul. Dangubić je faulirao Zizisa koji je pogodio 1/2 bacanja, 39:50. Milko Bjelica sjajno se snašao i potenirao na drugi obruč, 41:50.

25' Posle dobrog starta, Zvezda je ponovo potonula u sivilo. Luka Mitrović posle sumnjivog rolinga postiže poene, 38:49. Jovanović je potom pogodio jedno od dva bacanja, 39:49.

23' Prve poene za Nemce u nastavku postiže Riki Hikmen, 38:45. Zvezda ne uspeva da priđe Bambergu, a sudije sviraju nesportsku ličnu grešku Laziću, koja teško da je postojala. Oba bacanja pogodio je Hikmen, 38:47.

22' Zvezda igra sjajno u odbrani na startu drugog poluvremena. Bamberg je još bez poena. Crveno-beli igraju veoma požrtvovano.

21' Treća deonica otvorena je poenom Tejlora Ročestija, 36:43. Potom je Zvezda odigrala dobro u odbrani, a Lesor je poentirao za 38:43.

II četvrtina

POLUVREME Crvena zvezda zaostaje posle 20 minuta igre. Izabranici Dušana Alimpijevića nikako da pronađu pravi ritam, pa tako Bamberg vodi sa 43:34.

20' Crveno-beli nikako da uspeju da pronađu pravi ritam. Mnogo izgubljenih lopti za sada ih košta ozbiljnijem rezultatskom priključku.

17' Ogastin Rubit poentirao je za dva poena, 32:41. Džejms Feldin upisao se u listu strelaca sa linije za slobodna bacanja, 34:41.

16' Tejlor Ročesti pogodio je za dva poena, 32:39. Crveno-beli su potom odigrali dobro u odrani i naterali su protivnika na izgubljenu loptu. Međutim, Ročesti je promašio iz velike udaljenosti za tri poena.

15' Lesor igra odlično u odbrani, međutim nije uspeo da poenitra u napadu. Za Bamberg je Rajt pogodio za tri poena, 30:39.

13' Zvezda je ponovo uspela da se obrani. U napadu Bjelica je sjajno asistirao Apiću koji je lako poentirao za -7, 26:33. Trinkijeri je morao da zatraži tajm-aut. Potom je Rubit poentirao uz faul za +10, ali je zato Zvezda odgovoral mini serijom 30:36.

12' Mitrović je promašio za tri poena, a potom je Milko Bjelica pogodio i smanjuje na samo -9, 24:33.

11' Branko Lazić pogađa za tri poena, 21:33. Zvezda je odigrala sjajno u odbrani, a potom i to materijalozvala u napadu.

I četvrtina

10' Matijas Lesor! Sjajno kucanje Zvezdinog centra. Crveno-beli smanjuju na -8, 18:26. Međutim, sudije ne dozovoljavaju jaču igru i sviraju svaki kontakt... Na kraju Zvezda posle prve deonice zaostaje -12, 18:30.

8' Crveno-beli u ovom delu meču uglavnom poentiraju sa linije za slobodna bacanja, posle Lesora i Radičevića, na "penalu" se nalazi Dangubić, 14:23.

7' Ni posle tajm-auta Zvezda nije zaigrala mnogo bolje. Dangubić je promašio za dva poena, a potom je za tri poena pogodio Brajs Tejlor, 9:22. Seriju Bamberga prekinuo je Matijas Lesor koji je najefikasniji u redovima crveno-belih (6p), 11:22.

6' Posle veoma loše igre Zvezde u napadu, a ništa bolje u odbrani, gosti prave seriju 9:0, koji je morao da seče tajm-autom Dušan Alimpijević, 9:19.

5' Umesto Nikole Radičevića na teren je ušao Tejlor Ročesti. Heket je potom poentirao za 7:10. Iz teške pozicije za dva poena pogodio je Roečsti 9:10.

4' Posle nekoliko neuspešnih napada Zvezde, Bamberg je odgovorio mini serijom i vode sa 4:8. Poene je postigao ponovo Rubit. Trojku za Zvezdu pogađa Nikola Radičević, 7:8.

2' Izjednačenje i prve poene na meču za nemački klub postiže Brajs Tejlor, 2:2. Nove poene za Zvezdu postiže Matijas Lesor 4:2, a potom uzvraća bivši igrač Ulma Ogastin Rubit, 4:4.

1' Priv napad na utakmici imaju crveno-beli. Radičević je dobacio do Lesora koji je pogodio sa polu distance, 2:0. Bamberg je potom izgubio loptu, a potom su i crveno-beli pogrešili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

512 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve