Nova vest
Košarka

Utorak, 24.10.2017.

18:44

Anderson i Šved prelomili, Zvezda pala u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija u trećem kolu Evrolige u Moskvi sa 85:78 (20:28, 23:16, 21:11, 21:23).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Anderson i Šved prelomili, Zvezda pala u Moskvi
StarSport

Himki je došao do treće pobede u takmičenju, a Zvezda sada ima dva poraza i jednu pobedu.

Tim Dušana Alimpijevića je vodio tokom celog prvog poluvremena, sve dok nisu proradili Aleksej Šved i Džejms Anderson, a u Zvezdi stao Džejms Feldin. Anderson i Šved su bili ubedljivo najbolji igrači moskovske ekipe.

Anderson je imao 24 poena, pet skokova i tri asistencije, a Šved je ubacio 18 poena, uhvatio pet lopti i podelio još devet. U timu Crvene zvezde Bjelica je imao 15 poena, Feldin je imao 14 poena, Ročesti je ubacio 13, a Lesor 12.

Zvezda nije uspela da ponovi dobru igru kao protiv Barselone u Beogradu, a koliko promenljivo može da igra kako timski, tako i individualno bilo je vidljivo baš na Feldinovom primeru.

Bek je u prvoj četvrtini uspeo da pogodi sve što je uputio ka košu protivnika, pa je Zvezda već na startu uspela da dođe do prednosti od 7:0. U tom periodu je bilo velikih problema sa ofanzivnim skokovima koje je hvatao Malkolm Tomas (sakupio četiri i pre kraja prve deonice), što je pokazivalo da čuvanje obruča nije bilo na zavidnom nivou.

Do kraja uvodne četvrtine je uspela da održi osam razlike i nagovesti dobru igru u nastavku, a Feldin je imao 12 poena. Međutim, poput automobila koji je ostao bez goriva, Feldin je stao.

Dugo nije uspeo da ubaci ništa, lopte su išle kratko, pa je Himki već do poluvremena uspeo da smanji prednost, čak i povede, ali je Zvezda ipak imala minimalnu prednost pred pauzu, 44:43.

Vrlo brzo se to promenilo u nastavku. Šved i Anderson su počeli da igraju maksimalno dobro, Zvezda nije uspevala da ih čuva pa je Himki u naletu isporučio dve serije 8:0 i 9:0 na koje Zvezda i tajm auti nisu davali odgovor i Rusi su pred poslednju deonicu imali devet poena prednosti.

Sve što su košarkaši crveno-belih uspeli do kraja je da smanje na 78:74, ali je onda Andersona faulirao Lazić na šutu za tri poena, Anderson je bio neumoljiv sa penala, a Zvezda je propustila šansu da dođe do preokreta i druge pobede posle tri meča u Evroligi.

IV četvrtina

40' Ročesti pogađa posle ukradene lopte, ali poentira i Anderson. Bjelica u brzom napadu na kraju spušta loptu u koš nakon promašaja Jovanovića za 85:78 što je i konačan rezultat utakmice.

39' Marković krade loptu, Gil asistira, Robinson zakucava, Himki pred pobedom 83:74.

38' Bjelicaaaa! Trojka krilnog centra Crvene zvezde, a Lesor ofanzivnim skokom i lakim poenima ispod koša smanjuje na samo četiri razlike, 78:74!

Neumoljiv je sa linije penala Anderson. Faul Lazića na šutu za tri poena, Anderson koristi sva tri bacanja, na drugoj strani Bjelica promašuje oba penala i na ulasku u poslednja dva minuta Himki vodi 81:74.

37' Anderson trojkom prekida seriju, 78:69.

36' Radičević i Feldin smanjuju. Radičević se dobro snašao ispod koša, a potom laki poeni u kontri za Feldina posle ukradene lopte Lazića, 75:69 posle drugog pogotka Radičevića.

35' Lesor smanjuje iz reketa, ali Anderson pogađa novu trojku za Himki. Akciju je kao i svaku povukao Šved, koji je prethodno udario i rampu Branku Laziću na šutu za tri poena, 75:63.

34' Šved kao brzi voz. 18. poen Šveda u kontri i Himki vraća dvocifrenu prednost 72:61.

33' Malkolm Tomas se potpuno razigrao i razgrnuo reket za nove poene i devet poena prednosti za svoju ekipu, 70:61.

32' Jovanović pogađa horog za 64:59. Pogađa Tomas, ali na drugoj strani pogađa i Ročesti pa Zvezda ima aktivan rezultat 68:61.

31' Feldin promašuje trojku, ali pogađa iz reketa Nikola Jovanović, 64:57.

III četvrtina

30' Imao je priliku Ročesti da smanji razliku, ali je izgubio loptu prilikom ulaza ka košu. Šved svoju šansu za prodor koristi i Himki na kraju treće deonice vodi 64:55.

29' Zvezda ima sreće, dva promašaja Šveda van linije 6.75 nakon što se lopta odbila u ruke igračima Himkija. Antiiiić u pravo vreme! Trojka Zvezdinog centra za 62:55.

28' Dobrić je pokušao preko Šveda, ali je promašio.

27' Zaleteo se Anderson na zakucavanje, ali ga je zaustavio Lesor a sudije su procenile da je faul pa posle dva penala Himki vodi 62:50. Smanjuje Ročesti sa poludistance 62:52.

26' Davidovac promašuje, promašuje i Bjelica, ali Lesor iz odbojke konačno pogađa neki koš za Zvezdu i 60:50.

25' Robinson koristi drugo slobodno bacanje posle faula, Zvezda ništa ne može da pogodi, a Robinson istrčava kontru i zakucava za prvu dvocifrenu prednost jedne od ekipa 58:48. Ročesti gubi loptu, Gil istrčava kontru, a Marković ga pronalazi za novu najveću prednost ruske ekipe 60:48.

24' Šved se razigrao i ubacio 14. poen iz prodora za 55:48. Prošao je pored Lazića koji se požalio da ga je ruski bek gurnuo laktom.

23' Radičević promašuje trojku za izjednačenje, ali Robinson to kažnjava polaganjem posle dodavanja Šveda i vraća plus pet za Himki, 53:48.

22' Rampa Gila Ročestiju, Anderson pogađa trojku u kontri i Himki vodi 48:46. Trojku pogađa i Aleksej Šved pa Himki serijom 8:0 vodi sa 51:46 samo minut i po od početka treće četvrtine. Seriju prekida Branko Lazić prodorom za 51:48.

21' Prve poene pogađa Milko Bjelica u drugom delu. Lep prodor i polaganje za 46:43. Anderson promašuje, ali Robinson hvata loptu i poentira 46:45.

II četvrtina

20' Himki preokreće. Marković koristi oba slobodna bacanja posle faula Ročestija za 43:42. Pogađa i Radičević pa Zvezda vodi 44:43 na poluvremenu.

19' Bjelica ispravlja malopređašnje promašaje i pogađa sva tri penala nakon faula na šutu za tri 42:39. I Anderson pogađa oba bacanja 42:41.

18' Kada neće bacanja, hoće trojka, Tejlor Ročesti pogađa dno mrežice, ali ide šut i Dženkinsa koji šestim poenom i drugom trojkom ponovo izjednačava 38:38. Lošu seriju sa linije penala Ročesti nastavlja nakon faula Andersona i ima samo 1/2. Anderson na drugoj strani takođe pogađa samo jedan penal pa je 39:39.

17' Dobro kombinuju Feldin, Ročesti i Bjelica pa Zvezdin krilni centar dolazi na liniju za slobodna bacanja nakon faula Zajceva. Trener Himkija dobio je Barcokas, pa je i treće bacanje promašeno, ali njega promašuje Ročesti.

16' Fantastičan pik end rol Ročestija i Lesora koji centar završava monstruoznim zakucavanjem! Zvezda igra čvrstu odbranu, ali Zajcev tako uspeva da iznudi faul i pogodi oba penala za 35:32. Dženkins pogađa trojku za izjednačenje, nakon promašaja Feldina sa boka, 35:35.

15' Stefan Marković pogađa trojku. Jedva je bivši srpski reprezentativac uspeo da je sačuva kada je bio udvojen, prosledio je Švedu, ovaj je vratio Markoviću u ugao i on je sam pogodio za 33:28. Zubkov u narednom napadu istrčava kontru i Himki se vrlo brzo približio sa novih 5:0, 33:30 za Zvezdu.

14' Lazić u padu uspeva da ukrade loptu Alekseju Švedu, a Radičević još jednom ide na koš, ovog puta dobija faul i dva slobodna bacanja. Pogađa jedno od dva za 33:25.

13' Faul Jankovića na Zubkovu. Zubkov promašuje oba bacanja, a Radičević koristi to da iz dobrog prodora pogodi za 32:25.

12' Radičević nastavlja sa lošom šuterskom formom iz prethodnih utakmica. Ne koristi blok Lesora za pogodak sa poludistance, ali Todorović ne pogađa za Himki u sledećem napadu. Radičević potom asistira Lesoru koji zakucava za 30:25.

11' Dobar prodor i finta Šveda, lopta do Markovića koji pogađa iz prodora za 28:22. Šved pogađa trojku a Himki za 52 sekunde pravi seriju 5:0 u drugoj četvrtini smanjuje prednost na 28:25.

I četvrtina

10' Treća trojka Džejmsa Feldina a onda i prodor Pere Antića uz dodatno slobodno bacanje za najveću prednost Zvezde 27:18. Pogađa i Anderson posle lepog prodora 27:20, a Feldin u poslednjem napadu prve deonice dobija dva slobodna bacanja posle faula Tomasa 28:20.

9' Ročesti u prodoru iznuđuje faul i pogađa jedno od dva slobodna bacanja 21:18.

8' Bjelica pogađa trojku u kontri za 17:12, ali Marković uzvraća trojku. Za Zvezdu pogađa Feldin iz ćoška, ali za Himki onda pogađa Šved, 20:18 za Zvezdu.

7' Sjajni Bjelica! Dobro je kružila lopta u napadu Zvezde, došla do Pere Antića, centar je pokušao trojku i promašio, ali je iz odbojke pogodio Milko Bjelica za 11:11. Dobrić pogađa trojku! Zvezda preokreće 14:11.

6' Prodor Šveda i povratna lopta za Andersona po prvi put donose Himkiju izjednačenje 9:9. Tomas i dalje problem u reketu, kupi skoro svaki promašaj svoje ekipe i posle četvrtog ofanzivnog skoka pogađa uz faul za 11:9 u korist Himkija.

5' Zvezda ima problem sa ofanzivnim skokovima Himkija. Malkolm Tomas je uhvatio već tri i kod jednog asistirao Švedu za poene. Ročesti nije ispratio Šveda dovoljno dobro i ruski igrač je lako položio za 9:6.

4' Dobra finta Lazića ali promašaj, na drugoj strani Gil u kontri zakucava i Himki se približio na 7:4. Pogađa i Matijas Lesor za 9:4.

3' Feldiiiiin! Trojka Zvezdinog beka koji koristi kašnjenje igrača Himkija u odbrani. Na drugoj strani poentira Entoni Gil i Himki smanjuje na 7:2.

2' Ročesti posle neiskorišćenog napada Gila za Himki, pogađa slično kao i Feldin sa poludistance i povećava prednost 4:0.

1' Feldin pogađa prve poene na utakmici posle pika sa Matijasom Lesorom. Pogodio je Zvezdin bek sa poludistance za 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

419 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve