Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.10.2017.

18:50

Furnije: FIBA je sr**e, sve rade zbog novca

Evan Furnije samo je još jedan u nizu košarkaša koji je otvoreno kritikovao Međunarodnu košarkašku federaciju i njihovu zamisao kvalifikacija za SP u Kini 2019.

Izvor: B92

Autor:B92

Furnije: FIBA je sr**e, sve rade zbog novca
Foto: fiba.com

Reprezentativac Francuske i igrač Orlanda neće moći da igra za nacionalni tim jer NBA svojim košarkašima ne dopušta da u toku sezone napuštaju klub.

Evroliga je nešto slično najavila i još ranije nastala je velika zbrka oko "prozora", odnosno termina kada se igraju kvalifikacije za Mundobasket.

Termini su u toku sezone i pošto je kalendar i ovako zgusnut, nezamislivo je da igrači četvrtkom igraj u Evroligi, a potom dan kasnije za nacionalni tim, i onda da se vrate u klubove.

FIBA pokušava da uradi nešto slično kao u fudbalu, ali tamo je kalendar mnogo bolje napravljen i trenutna zamisao čelnih ljudi Međunarodne košarkaške federacije "ne pije vodu".

"FIBA je veliko sr**e. Sve ovo rade kako bi zaradili više novca. To je sve", rekao je Furnije za "BasketInfos".

Francuska je doživela neuspeh na Evropskom prvenstvu, a Furnije je rekao kako je ova generacija morala više da uradi na nedavno završenom Evrobasketu.

Kvalifkacije za Svetsko prvenstvo na programu su krajem novembra i februara, tačnije termini su 24. i 27. novembar, kao i 22. i 25. februar. Ima i jedan termin krajem juna, ali oko njega se ne pravi toliki problem jer je van sezone.

Francuska je u grupi "smrti" sa Rusijom, Bosnom i Hercegovinom i Belgijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve