Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.10.2017.

16:50

Zvezda posle drame poražena u Zagrebu!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u neizvesnom meču u Zagrebu od ekipe Cedevite, u petom kolu ABA lige - 79:74.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda posle drame poražena u Zagrebu!
Foto/ABA liga

Izabranici Dušana Alimpijevića vezali su drugi poraz, posle izgubljenog meča od Budućnosti, u prošlom kolu, dok su puleni Jurija Zdovca prekunuli niz od četiri poraza.

Meč u Zgrebu od početka do kraja bio je neizvesan.

Crveno-beli su bolje započeli meč i posle startnog vođstva Cedevite d 2:0, preuzeli kontrolu u Zagrebu, da bi u finišu prve deonice domaćini smanjili prednost na poen zaostatka – 19:18.

U drugom kvartalu Zvezda je napravila veliki broj grešaka i uspela da izgubi čak deset lopti, dok su Hrvati imali samo tri izgubljene lopte.

Na sredi drugog kvartala Cedevita je imala devet poena prednosti – 31:22, a iako je domaći sastav bio blizu dvocifrene prednosti, tim iz Beograda je zaigao bolje u završnici pa je poluvreme završeno izjednačenim rezultatom – 39:39.

U drugom poluvremenu viđena je rezultatska klackalica. Dosta faulova na jednoj i na drugoj strani.

U samoj završnici igrač Zvezde Tejlor Ročesti bio je precizan sa linije za slobodna bacanja, a na drugoj strani to su bili Andrija Stipanović, odnosno Demetris Nikols za vodjstvo Cedevite od 75:72, 30 sekundi pre kraja.

Kod ekipe iz Beograda istakao se Tejlor Ročesti sa 18 poena, a pratili su ga Milko Bjelica sa 12, kao i Pero Antić i Džejms Feldin sa po 11.

Najefikasnji igrač derbija bio je Džanan Musa, sa 17 poena, a dvocifren su bili Kevin Marfi sa 14 , Kris Džonson sa 13 poena, i Stipanović sa deset. Na drugoj strani,

Zvezda je pala sa prvog na drugo mesto na tabeli i ima tri pobede i dva poraza, koliko imaju Partizan i Cedevita. Prva je Budućnost skorom od četiri pobede i jednim porazom.

U narednom, šestom kolu, Zvezda će u ponedeljak 30. oktobra u Beogradu igrati protiv ekipe MZT Skoplje, a Cedevita će dva dana ranije u Sremskoj Mitrovici igrati protiv Mega Bemaksa. ;

IV četvrtina

10' Ponovo su bili precizni sa linije penala i Cedevita dolazi do velike pobede nad Crvenom zvezdom u derbiju petog kola ABA lige - 79:74.

10' Ročesti nije iskoristio napada, a Bjelica ponovo pravi faul i to peti, a Stipanović povećava prednost ima velikih plus 5 - 77:72. Džejms Feldin pogađa trojku, a ostalo je devet sekundi do kraja meča - 77:74.

10' Dobrić nije uspeo da pogodi trojku, promašio je ceo obruč. Bjelica pravi faul, a siguran je Nikols za +3 u finišu meča - 75:72.

9' Peti faul Lazića, Stipanović pogađa oba za novo vođstvo Cedevite - 72:72.

9' Katić pravi faul, a precizan sa linije penala je Ročesti i Zvezda vodi minimalnim vođstvom - 72:71.

8' Bitna troijka Ročestija za crveno-bele za 71:70, dok Nikols ne uspeva da pogodi težak šut i ostaje minimalna prednost Hrvata.

7' Na drugoj strani promašaj Feldina, dok Katić pogađa trojku za novi tajm-aut Dušana Alimoijevića - 71:67.

6' Sudija je dosudio nesportski faul, Cedevita je bila polovična sa linije slobodnih bacanja, da bi poenima Ukića domaćini ponovo poveli - 68:67.

6' Četvrti faul Branka Lazića. Ipak, Cedevita ne uspeva da realizuje napad, Musa je bio neprecizan sa linije 6. 75.

5' Neverovatan pogodak Milka Bjelica, koji je posle rolinga pogodio o tablu, pogađa slobodno bacanje za 12. poen u ovom meču - 65:67.

5' Lazić promašuje flouter, a na drugoj strani Feldin pravi faul i to jenjegova četvrta lična greška.

4' Nastavlja se rezultatska klackalica u Zagrebu i ponovo vode Hrvati - 65:64.

3' Nikols pravi faul u napadu, a Jovanović ubacuje samo jedno sa linije penala - 63:64.

2' Faul Marfija, Antić realizuje novo slobodno bacanje za novo izjednačenje - 63:63.

2' Posle još jedno promašenog šuta Antića, Hrvati su krenuli u kontranapad, koji je sprečen faulom Lazarevića, Posle dva minuta igre bez poena u ovoj četvrtini!

1' Dobra odbrana Cedevite, Antić maši u šutu za tri, dok na drugoj strani domaći nisu realizovali napad.

III četvrtina

10' Poenima Vila čerija Cedevita posle trideset minuta ima minimalnu prednost - 63:61.

9' Velika borba u Zagrbu i serija trojki! Prvo je precizan bio Ročesti,a odmah potom i Marfi za 14. poen- 61:59.

8' Ročesti maši sa polu distance, a Marfin odgovara trojkom na drugoj strani parketa. Odmah je usledio odgovor Zvezde trojkom Pere Antića - 56:56.

7' Feldin pogađa svoj peti poen u ovoj deonici, za novo vođstvo Zvezde Pero Antić je dobio nezgodan udarac, ali je sve u redu sabivšim igračem Fenerbahčea.

6' Novi faul i još slobodnih bacanja. Marfi je bio precizan, za vođstvo Cedevite - 52:50. Jovanović je još jednom na liniji slobodnih bacanja, a iskoristio je samo jedno za minimalnu prednost domaćina - 52:51.

6' Posle faula Čerija, Antić je promašio prvo slobodno bacanje, ali ne i drugo - 48:50. Pomenuti Čeri poentira za novi egal u "Domu sportova" - 50:50.

5' Čeri prekida seriju Zvezde, dok na drugoj strani Ročesti nije imao sreće - 48:49.

5' Gosto vode, prvi poen sa distance Džejmsa Feldina, a poenima Jovanovića Zvezda vodi +3 - 46:49.

4' Novi penali, Jovanović je iskoristio jedno, a posle faula Krušlina, Ročesti ubacuje 2/2 sa linije slobodnih bacanja - 46:44.

3' Neverovatni Musa pogađa trojku i beleži 17. poen za 11 minuta - 46:41.

2' Jovanović je istrčao kontru, iznudio faul pod košem i realizovao poena za 43:41.

1' Gosti nisu iskoristili prvi napad u ovoj četvrtini i došli do 11. izgubljene lopte, da bi sjajni Musa ponovo poentirao za 12 poena. Branko Lazić je napravio nesportski faul pa Dženan Musa sa linije penala vezuje četiri poena - 43:39.

II četvrtina

10' Tehnička za klupu Crvene zvezde, Krušlin pogađa slobodna bacanja, a Zvezda se odbranila u poslednjem napadu pa je posle dvadeset minuta izjednačen rezultat - 39:39.

9' Branko Lazić je bio odličan u odbrani, da bi potom sa linije penala vezao četitri poena za vođstvo Zvezde posle dužeg vremena - 38:39.

9' Cedevita drži prednost i posle realizovanih slobodnih bacanja ima +3, dok na drugoj strani Zvezda nije uspela da realzuje napad - 38:35.

8' Poenima Tejlora Ročestija cveno-beli smanjuju zaostatak na samo jedan poena, a Zdovc traži tajm-aut - 36:35.

7 Bjelica odgovara na Musine poene,dok Antić zaustavlja Stipanovića, koji pod pritiskom pravi korake - 33:31.

5' Bjelica vezuje četiri poena, zaključno sa faulom uz polaganje o tablu - 31:24.

4' Serija Cedevite 9:0, koju prekida Milko Bjelica za 28:22.

3' Crveno-beli su nastavili sa izgubljenim loptama - devet ukupno i Dušan Alimpijević je morao da zatraži tajm-aut - 27:20.

2' Loša igre Zvezde, čak osma izgubljena lopta dovoljno za lak pogodak Džonsona i vođstvo Cedevite - 25:20.

1' Zvezda ponovo vodi preko Feldina - 19:20

I četvrtina

10' Cedevita je preko Muse i Džonsona povela posle dužeg vremena pa domaćini vode posle prvih deset minuta - 19:18.

9 'Uzastopne napade domaćih realizuje Džonson i Čeri, a Ročesti ubacuje četvrtu Zvezdinu trojku - 14:17.

7' Treća trojka crveno-belih - ovoga puta pogađa Ognen Dobrić, a Krušlin sa linije penala smanjuje vođstvo – 10:13.

6' Faul u napadu pravi Matijas Lesor, a na drugi obruč poentira Krušlin - 8:10.

5' Feldin teškim šutom pogađa o tablu i upisuje svoje prve poene na ovom susretu. Sjajna odbrana Lazića i domaćini nisu uspeli da realizuju napada - 6:10.

4' Lesor se "upisuje" košem o tablu, a potom krade rivalu loptu. Ipak, Ročesti nije uspeo da je zadrž - 4:8.

3' Tejlor Ročesti pogađa za tri i Zvezda pravi seriju of 6:0 za vođstvo crveno-belih, ali tu prednost smanjuje Nikols 4:6.

2' Lazić nije pogodio za otvoreni šut, ali je ti popravio Milko Bjelica sa linije 6, 75 - 2:3.

1' Prvi napada nije iskoristila Crvena zvezda, Feldin nije uspeo da pogodi flouter, da bi na drugoj strani Stipanović ubacio polu horog 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

380 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d