Nova vest
Košarka

Petak, 20.10.2017.

21:27

"Karakter, emocija i dokaz da novac nije sve"

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde, rekao je da je trijumf nad Barselonom dokaz da i manje ekipe mogu da se nose sa najvećima.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Barselonu u drugom kolu Evrolige u dramatičnom meču u hali ’Aleksandar Nikolić’, rezultatom 90:82.

Alimpijević je prezadovoljan reakcijom svih igrača koji su "sazreli preko dana".

"Moram da se zahvalim navijačima na ovom ambijentu, uživali smo. Po ko zna koji put se pokazali da veliki timovi padaju u ovakvom ambijentu. Pokazuje se prava emocija i karakter, onaj pravi karakter. Ovo je pokazatelj da novac nije sve u sportu. Napravili smo izuzetnu reakciju posle dva poraza koji su bili na jednu loptu", rekao je Alimpijević.

"Ovo je timska pobeda koji je sazreo u roku od par nedelja. Ima još dosta prostora za napredak, ali ovakve utakmice nas čine većim i boljim i kroz njih napredujemo. Kada smo pali s arazlikom navijači su to prepoznali, a mi smo pokazali da ne paničimo i da u presidnim trenucima igramo pametno".

On je bio veoma zadovoljan odnosom svih igrača.

"Trijumf je veoma bitna za naše samopozdanje. Prethodne nedelje smo se pripremali za Barselonu na nekim detaljima i to su bile ključne stvari koje su donele konačan rezultatSada se vraćamo takmilčenju u ABA ligi, koje nam je jako bitno, Odigrali smo odlično prvo poluvreme, imali smo mnogo više skokova od Barselone što je izuzetno bitno".

Alimpijević je istakao da je veoma ponosan što igrači misle prvo na ekipu, a ne na lični interes.

"Tim je posle dva poraza dobro reagovao, to se videlo već na prvom treningu posle Budućonsti. Među njima nema sujete, ni kod mladih ni kod starijih igrača. Ispoštovali su svoje zadatke i nosioci igre i oni koji su ušli 15 sekundi".

Trener Zvezde osvrnuo se i na brojne kritike i upoređivanja sa prošlogodišnjim sastavom.

"Imali smo dva poraza na jednu loptu i ljudi su odmah počeli da prave poređenja sa prošlogodišnjom ekipom. Ne možete porediti četvorogodišnji ciklus i ekipu na vrhuncu posle četiri godine i ovaj tim, koji je na početku. To je besmisleno. Ne bežim od odgovornosti, ali nisam ovde da bih se nekome dopao. Na kraju ćemo videti ko je kako radio, kada budemo podvukli crtu. Kritika nas je motivisala da damo nabolje. Pobeda je dokaz da radimo dobro", zaključio je Alimpijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve