Nova vest
Košarka

Petak, 20.10.2017.

13:32

Datome: Neću igrati kvalifikacije, klub me plaća

Krilo Fenerbahčea Luiđi Datome jedan je od retkih igrača koji je javno iskazao svoje protivljenje kvalifikacionim "prozorima" FIBA tokom sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Datome: Neću igrati kvalifikacije, klub me plaća
Foto: EPA/MATTHIAS BALK

Italijanski reprezentativac je jasno rekao da neće igrati za "Azure" u novembru iako ga je selektor Meo Saketi uvrstio na preliminarni spisak.

Kvalifikacije za SP će se preklopiti sa mečevima Evrolige 23. i 24. novembra, zbog čega dve organizacije mesecima vode "rat", a niko ne želi da popusti kako bi se našao kompromis.

"Mislim da je FIBA "prozor" tokom sezone loša ideja. Želi da ih "ubaci" bez dogovora sa klubovima koji plaćaju igrače. Fener mi nije rekao da ne mogu da igram za reprezentaciju, ali imam posla za svoj klub, ne mogu da igram za selekciju jer bi mogao da propustim utakmice u Evroligi koje bi mogle da budu ključne za moj tim u budućnosti. FIBA zarađuje novac od kvalifikacija, dok igrači, koje ne plaćaju selekcije, treba da se odreknu nastupa za klub koji ih plaća", jasan je stav Datomea.

Evroligaške igrače su osim Italijana pozvale i druge selekcije – Francuska, Turska, Slovenija, Finska, Crna Gora...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve