Nova vest
Košarka

Petak, 20.10.2017.

12:12

Barsa u Pioniru – trening uz buku, sila u reketu

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju Barselonu Lasa u jednom od najzanimljivijih mečeva drugog kola Evrolige (petak, 19h).

Izvor: AK

Autor: AK

Barsa u Pioniru – trening uz buku, sila u reketu
Foto: EPA/JOHN AMIS

Crveno-beli su na premijeri sezone poraženi od Žalgirisa u dramatičnoj završnici u Kaunasu,dok je Barselona razbila Panatinaikos na svom parkeru.

Prošle sezone oba tima su slavila na svojim terenima u međusobnim duelima, a u Beogradu Zvezda je dobila Barsu sa 76:65.

Međutim, nova sezona predstavlja početak nove ere za obe ekipe, obe imaju nove trenere, te po osmoricu igrača.

Kao ključni faktor meča trener Zvezde Dušan Alimpijević je naveo navijače, a za njih se posebno spremao i njegov kolega sa druge strane Siti Alonso.

Crveno-beli su u podređenom položaju večeras, i njihova pobeda nosi kvotu 3,50, a pogledajte i ostale kvote kladionice MOZZART za ovaj meč Evrolige.

"Trenirali smo kod kuće uz buku kako bismo se navikli, jer nećemo moći da komuniciramo pričom u napadu. To nas čeka u Beogradu", rekao je Alonso.

Katalonci su derbi sa PAO prošle nedelje rešili dominantnom ofanzivnom predstavom u drugom poluvremenu, ubacivši čak 58 poena grčkom velikanu.

Posebno se istakao snažni francuski centar Kevin Serafan sa 24 poena (9/12 iz igre), uz devet skokova i tri blokade. Dominirao je i njegov zemljak na krilnoj poziciji Adrijan Moerman sa dabl-dablom od 16 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Što se tiče spoljne linije teret su ravnopravno "podelili" Pau Ribas sa 11 i Tomas Ertel sa deset poena, a francuski plej je imao i devet asistencija.

To nisu jedini aduti Blaugrane, u reketu ima još dva sjajna igrača – Ante Tomić i Pjer Oriola, Ertelu u organizaciji sjajno pomaže Flip Presi (zajedno 15 asistencija), dok pored Ribasa a perimetra preti i Peteri Koponen. "Komandant" odbrane je sjajni Mađar Adam Hanga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve