Nova vest
Košarka

Sreda, 18.10.2017.

23:01

Nikolić: Borili smo se, još se razigravamo

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je zadovoljan borbom svoje ekipe na meču protiv Lijetuvos Ritasa.

Izvor: B92

Autor:B92

Nikolić: Borili smo se, još se razigravamo
StarSport

"Većim delom utakmice sam zadovoljan, kako smo igrali, kako smo se borili, bilo je energije, hteli smo da dobijemo utakmicu. Ritas je ekipa kojoj je dovoljno pet minuta da nas napadnu i napravi seriju 10:0...", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana zabeležili su drugi poraz u Evrokupu, pošto su u Beogradu izgubili od Lijetuvos ritasa sa 91:80 (17:15, 26:24, 19:21, 18:31) u drugom kolu Grupe C.

Trener Partizana je imao i nekoliko zamerki posle večerašnjeg poraza.

"Još plejmejkeri ne razigravaju ekipu. Bilo je dosta prostora, dosta otvorenih šuteva, a tim probijanjem... Nismo dodavali, grešili smo brzopleto. Počele su individuelne akcije, nešto je Miler dao, ugušili smo ekipu a ja na taj način ne volim da igram. Još smo u fazi razigravanja", rekao je Nikolić.

"Ovu Evropu je jako teško igrati sa mladim, neiskusnim igračima. Osam igrača nije igralo ni ABA ligu, a kamo li nešto drugo. Ali, ovo je dobro da vežbaju, da ginu, kao Pecarski što je nešto uradio večeras", dodao je Nikolić.

On je istakao da crno-belima škripi u odbrani "još škripi".

"U prvom poluvremenu smo odlično branili pik en rol, a drugom smo pali pet minuta i izgubili jako važnu utakmicu. Oni su fizički spremi, mešao sam karte, dao sam šansu svima da igraju. Neiskustvo nas mnogo košta", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da veruje da Pecarski može mnogo bolje, kao i da nije potpuno zadovoljan nijednim igračem.

"Pecarski može mnogo bolje... Ni sa jednim igračem nisam zadovoljan, svi su igrali na bljesak, po dva-tri minuta, ali su se borili i ja im čestitam na tome... Mi imamo deset asistencija celu utakmicu, oni 23, nema tu šta više da se priča. Kod njih lopta ide, kod mene ne ide uopšte", rekao je Nikolić i dodao da bi njegovoj ekipi dosta značio povredjeni Čakarević na večerašnjem meču.

Trener Ritasa Rimas Kurtinaitis rekao je da je srećan zbog povbede svoje ekipe na teškom gostovanju u Beogradu.

"Znamo kako je teško igrati ovde u Beogradu, i protiv Partizana i protiv Zvezde. Atmosfera za igranje košarke je sjajna, ali je isto tako i teško pobediti. Veoma sam srećan što je moj tim dobio ovu utakmicu. Očajno smo počeli utakmicu, ali smo se polako vraćali u utakmicu, kontrolisali smo poslednjih pet minuta. Srećan sam zbog pobede", rekao je Kurtinaitis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve