Nova vest
Košarka

Utorak, 17.10.2017.

08:28

Samjuels: Otkud Partizan? Želeo sam nešto veliko

Samardo Samjuels, novi igrač Partizana, najzvučnije je pojačanje ‘crno-belih’ za novu sezonu, a on otkriva da već neko vreme postoji dogovor sa srpskim klubom.

Izvor: B92

Autor:B92

Samjuels: Otkud Partizan? Želeo sam nešto veliko
Samjuels u dresu Klivlend Kavalirsa tokom 2012. godine (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Semjuels je došao u Partizan iz Makabi Haife, potpisavši ugovor do kraja sezone.

Momak sa Jamajke koji ima bogatu karijeru, istakao je za portal "Basketball sphere" da ga je privukla ambicija Partizana, slavnog kluba sa ovih prostora.

"Bilo je još nekih ponuda, ali želeo sam da dođem u tim iza koga je bogata tradicija, koji ima izlazak u Evropu, ali i zemlju koja voli košarku. A sve to poklopilo se sa ponudom Partizana", rekao je Samjuels za sajt "Basketball sphere".

Pregovori su se malo odužili, pa se činilo da se Samardo dvoumi, ali to nije bio slučaj.

"Ne, nije bilo nijednog momenta dileme, već sam jednostavno želeo da budem fer prema Makabiju iz Haife. Pozvali su me da idem s njima na turneju u SAD i odigram mečeve protiv NBA timova, pa nije bilo u redu da ih napustim usred toga. Čim sam završio poslednju utakmicu potpisao sam ugovor i eto me, spremam se za Beograd".

Makabi je želeo da zadrži Samjuelsa, uprkos tome što je već dao reč ‘crno-belima’.

"Hteli su da ostanem, ali pre nego što sam izabrao Partizan dobro sam se upoznao sa košarkom u Srbiji i tom regionu koja je kvalitetnija, zahtevnija. Dolazim u zemlju koja je vicešampion Evrope, olimpijski i svetski vicešampion. Čuo sam za slavne dane Partizana koji sada ima mlad tim, ali želi opet da se uspe na vrh, takođe znam koliko je vaša zemlja dala odličnih igrača, trenera. Meni je 28, u najboljim sam košarkaškim godinama. Mislim da je Partizan sjajna prilika, da mogu da pomognem mladim momcima. Naravno čeka nas veliki posao".

Jamajkanac će odmah uskočiti u takmičraski ritam, što mu, kako objašnjava, neće biti teško.

"Sezona je počela, tako da ćemo u hodu da se upoznajemo, ali dolazim spreman, što sam pokazao i tokom turneje u SAD. Ne brinite, biće sve u redu".

Raspložen je da priča o lepim danima u Milanu, ali i o sezoni u Barseloni koja mu nije ostala u najlepšem sećanju.

"Bilo je sjajno u Italiji, uzeli smo titulu, igrali kao tim. Uživao sam. U Barseloni je bilo drugačije, povredio sam se, posle sam morao da čekam na red da dobijem šansu, jer je bilo mnogo centara u ekipi. Ali, takav je život… Idemo dalje… Imao sam odličnu godinu u Kini, ali želeo sam nešto veliko, a mislim da je Partizan veliki, već samo objasnio zašto".

U Srbiji i Evropi je Partizan veliki, u Jamajci je veliki Jusein Bolt.

"Oh, da, Jusein je legenda. Pre njega smo imali Boba Marlija. Sada je Jusein kao on", objašnjava Semjuels otkrivajući da je lično poznaje najvećeg atletičara današnjice, po mišljenju mnogih možda i u istoriji".

"Odrasli smo u istom kraju grada, njegova i moja majka su prijateljice. Veliki je, zaista je veliki, ali i danas posle svih tih čuda koja je napravio, ostao je i dalje sjajan momak".

Nije se Samjuels iznenadio kada je čuo da neće biti prvi igrač sa Jamajke u srpskoj košarci.

"Da, da, znam za taj podatak. Kimani je igrao tu. Poznajemo se iz reprezentacije. Pričao mi je o Beogradu, Srbiji…", zaključio je Samjuels.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d