Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.10.2017.

23:22

ABA: MZT srušio Igokeu u košgeterskom okršaju

Košarkaši MZT Skoplja savladali su Igokeu u pravom košgeterskom obračunu kojim je zaključeno četvrto kolo ABA lige – 108:99.

Izvor: B92

Autor:B92

ABA: MZT srušio Igokeu u košgeterskom okršaju
Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Domaći sastav je u utakmicu ušao posle pobeda nad ekipama Budućnosti i Cedevite, pa se očekivalo da pred svojim navijačima kruniše sjajne partije u prethodnih nekoliko dana.

Međutim, desilo se potpuno suprotno – Makedonci su vodili tokom većeg dela meča, bili izuzetno efikasni u napadu i na kraju potpuno zasluženo slavili.

MZT je imao više raspoloženih pojedinaca – najefikasniji je bio Damjan Stojanovski sa 23 poena, dok je Jordanu Minčevu jedan skok falio za dabl-dabl (19 poena i 9 skokova), baš kao i Trajkovskom koji je dodao poen manje. Isti broj poena imao je i Bejli.

S druge strane, ponovo je Dorel Rajt dominirao u ekipi Igokee sa 29 poena, a pratio ga je Desmond Vašington sa 21.

Oba kluba sada imaju po dve pobede i dva poraza, pa se nalaze na deobi od petog do desetog mesta.

Nakon četiri odigrana kola na tabeli vodi Budućnost sa skorom 3-1, prati je Zvezda sa istim brojem pobeda i poraza, a na začelju se sada nalaze Zadar i Mornar iz Bara sa po jednom pobedom i tri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve