Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.10.2017.

18:46

Nema više neporaženih, Budućnost bolja od Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Železniku od Budućnosti u derbiju četvrtog kola ABA lige sa 79:75.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nema više neporaženih, Budućnost bolja od Zvezde
StarSport

Košarkašima Dušana Alimpijevića se ponovila završnica meča protiv Žalgirisa Feldin je imao otvoren šut za pobedu Zvezde u neizvesnoj završnici, promašio je i Budućnost je potom samo potvrdila pobedu sa linije penala.

Najefikasniji je u obe ekipe bio Tejlor Ročesti koji je imao 23 poena uz odličan šut iz igre 7/9, a iza linije 6.75 je bio nepogrešiv 5/5. Ročesti je imao i 4 skoka i 7 asistencija.

U Zvezdi su se izdvojili još i Feldin sa 14 poena i Lesor i Lazić sa po 10.

Ubedljivo najbolji u ekipi Budućnosti je bio Nemanja Gordić sa 17 poena, koji je vodio svoj tim do pobede neverovatnom poslednjom četvrtinom u kojoj je trojkom zaustavio nalet Zvezde.

Svom učinku dodao je i dve asistencije. Pored njega, 13 koševa je ubacio Gibson, koliko i Nikolić dok je Barović imao 10.

Zvezda je u meč ušla bolje zahvaljujući Džejmsu Feldinu. On je pogađao i spolja i iznutra a Zvezda je imala prednost sve do završnice poenterski siromašne prve četvrtine koju je Budućnost okončala u svoju korist 17:16 poenima Nikolića sa linije penala.

Već tada je bilo vidno da u odbrani obe ekipe ima problema sa odbranom igre dva na dva i u odbrani pika.

Ročesti je tada trojkama počeo da vuče Zvezdu i stvara prednost, ali je i Gordić uzvraćao kada god je to trebalo njegovoj ekipi. Poluvreme trojkom i slobodnim bacanjima zatvaraju Feldin i Antić pa su crveno-beli na pauzu otišli sa 34:30.

U trećoj četvrtini Zvezda kao da je nestala sa parketa, a Budućnost počinje da pogađa sve. Gibson i Nikolić trojkama pokreću dve serije od po osam odnosno deset poena koje je "razdvojio" Jovanović trojkom za Zvezdu. Podgoričani su imali i dvocifrenu prednost 50:40, na koju je Zvezda odgovorila serijom 7:0.

Podgorička ekipa je od polovine treće deonice konstantno vodila, a Ročesti je trojkom doneo priključak Zvezdi 52:50 pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Rezultatska klackalica u prvoj polovini tog dela igre i rapsodija u igri Nemanje Gordića vukli su Budućnost ka neizvesnoj završnici. Ročesti je tokom čitavog meča bio sjajan, ali je onda jedna njegova izgubljena lopta omogućila Ivanoviću kontru i polaganje za plus 4 na minut do kraja.

Uprkos tome, Zvezda je imala šut za pobedu, a na 77:75 odlučujući šut je promašio Feldin. Tako se u Železniku crveno-belima ponovio scenario kao u Kaunasu kada je Ročesti promašio trojku za pobedu.

U ABA ligi posle četiri kola više nema neporaženih ekipa, a Zvezda sa tri pobede i dalje ostaje na prvom mestu.

IV četvrtina

40' Odlična odbrana Ivanovića i ukradena lopta Ročestiju. Kontra i pogodak za 74:70! Nesportski faul Barovića. Na liniju penala ide Lesor. Promašuje prvo i pogađa drugo, a Zvezda zaostaje 74:71 uz loptu sa strane. Lesor pogađa za 74:73 i poen zaostatka za Zvezdu, ali Gibson pogađa verovatno kobnu trojku po crveno-bele na drugoj strani 77:73. Feldin pogađa za dva, ali promašuje trojku za pobedu pa Ivanović sa linije za slobodna bacanja postavlja konačan rezultat 79:75.

39' Trojka Branka Lazića, Zvezda vodi 70:69! Loša odbrana koša omogućava Nikoliću novi skok u napadu i koš za 71:70. Faul i bacanja Barovića povećavaju na 72:70.

38' Lazić posle faula pogađa dva penala i Zvezda smanjuje 68:65. Ročesti 23. poenom u narednom napadu smanjuje fanstastičnim šutem 68:67 Budućnost.

37'
Lendri zbog petog faula izlazi napolje, a Matijas Lesor ide na liniju za slobodna bacanja. Ročesti je prethodno povukao kontru i loše bacio alej-up ali su u napadu došli do lopte i Lendri je morao da pravi faul, 65:63. Gordić je nezaustavljiv! Prodor, koš i dodatno slobodno bacanje, 68:63 za Budućnost.

36' Trojka Ročestija, pa trojka Gordića! Utakmica se pretvorila u okršaj samo dva igrača, 65:62, za Budućnost.

35' Ako ne pogađa, Gordić asistira!
Filip Barović pogađa posle dodavanja Gordića i Budućnost pravi mini-seriju za 62:59.

34' Pogađa Ročesti sa poludistance, ali Gordić igra neverovatno, prolazi po volji, 60:59 za Budućnost.

33' Oba bacanja posle faula pogađa Ivanović, na drugoj strani poentira Feldin za 57:56. Gordić protrčava kroz reket i u klackalici rezultata vraća prednost Budućnosti 58:57.

32' Gibson vraća prednost ekipi Budućnosti sa linije penala 54:52. Branko Lazić pogađa trojku! Zvezda prvi put posle početka treće četvrtine vodi 55:54. Loš napad Zvezde, izgubljena lopta i Pero Antić pravi faul. Sudije pokazuju da je nesportska, a pošto je Zvezdin centar već imao tehničku, isključen je iz igre.

31' Bjelica sa linije penala izjednačava rezultat 52:52.

III četvrtina

30' Lendri prekida seriju Zvezde posle utrčavanja i dodavanja Gordića, 52:47. Ročestiiii! Trojku pogađa Zvezdin plejmejker i odigrava odličnu odbranu na Gordiću u poslednjem napadu Budućnosti pa Zvezda ima priključak 52:50

29' Milko Bjelica opet ide na liniju penala nakon faula Nikolića, a Zvezda penalima smanjuje na -5, 50:45. Lazić polaganjem u kontri smanjuje na minus od tri poena, a Zvezda se vraća na 50:47 za Budućnost.

28' Bjelica pogađa jedno od dva slobodna bacanja posle ubacivanja u reket, a Ročesti posle novih bacanja smanjuje na minus sedam, 50:43.

27' I Antić promašuje trojku, ali Danilo Nikolić pogađa i sam pravi seriju 8:0 za 48:40, a Barović pogađa sa poludistance za seriju 10:0 i prvu dvocifrenu prednost Budućnosti, 50:40.

26' Feldin promašuje trojku, a Budućnost je u seriji 16:4!

25' Dve trojke Nikolića, Budućnost ima +6, 46:40. Budućnost ne promašuje, a Zvezda ima velikih problema u organizaciji napada.

24' Nova trojka Budućnosti za seriju 8:0! Janković je prekinuo tu seriju trojkom za izjednačenje 40:40.

23' Četvrti faul Budućnosti za samo dva minuta. Zvezda je brzo uvela Budućnost u problem s faulovima, ali je Gibs trojkom prepolovio prednost Zvezde 36:33. Barović potom iznuđuje faul Bjelice u reketu i pogađa oba slobodna bacanja 36:35.

22' Lesor iznuđuje dva slobodna bacanja od Filipa Barovića. Promašuje oba, a Bjelica posle ofanzivnog skoka promašuje trojku. Gordić se nakon toga zabio u reket i pošto je biodobro zatvoren, to su bile tri sekunde u reketu i napad za Zvezdu.

21' Bjelica pogađa u poslednjim trenucima napada svoje ekipe pa Zvezda povećava prednost na 36:30. Na drugoj strani, dobra kretnja Šehovića uz čeonu liniju, ali i greška u koracima.

II četvrtina

20' Feldin ostaje sam na trojci posle dobrog dodavanja Pere Antića i trojkom kažnjava lošu odbranu za 33:30. Budućnost ne koristi naredni napad, a Nikolić faulom šalje Peru Antića na liniju penala pa Zvezda nakon jednog promašenog penala vodi 34:30. Zvezda nije iskorila svoj poslednji napad, a za pet sekundi je Gordić prošao kroz celu odbranu Zvezde, ali je promašio zicer polaganje i ostalo je 34:30.

19' Radičević promašuje trojku, a Gibson iznuđuje faul i pogađa dva slobodna bacanja, 30:30.

18' Bjelica pogađa prvi koš na isteku napada iz okreta, 30:28. Naivan faul Radičevića u poslednjoj desetinki napada Budućnosti pa lopta ostaje u posedu Podgoričana. Gibson to ne koristi da pogodi trojku.

17' Ročesti promašuje flouter, a Gordić pogađa četvrtu trojku iz 12. pokušaja Budućnosti. Isto toliko trojki iz 11 pokušaja je dala Zvezda, 28:28.

16' Lesor u mismeču pogađa za 28:25 pod košem.

15' Ukradena lopta i kontra Dobrića za 26:23. Dobra odbrana Zvezde na spoljnim pozicijama, ali čuvanje koša ne ide dobro, pa Budućnost ima do sada pet ofanzivnih skokova. Posle petog je loptu u koš prikucao Ilić za 26:25

14'
Dva pogotka Budućnosti, uz malo sreće pogađaju Ilić i Nikolić pa Budućnost smanjuje na 24:23.

13' Starovlah pokušava trojku, promašuje, ali pogađa Tejlor Ročesti treću trojku iz tri pokušaja, 24:19.

12' Zvezda pravi seriju 5:0! Lesor se dobro ubacuje iz pika, pronalazi ga Ročesti i Lesor zakucava za 21:17. Budućnost organizuje dobru akciju, uz osnovnu liniju se ubacuje iz drugog plana Starovlah i vraća zakucavanje, 21:19.

11' Janković ne koristi prvi napad za Zvezdu u drugoj deonici. Pokušao je da reši sam iz prodora sa desne strane, ali promašuje. Tejlor Ročesti pogađa drugu trojku i vraća prednost Zvezdi 19:17.

I četvrtina

10' Pogađa Jovanović na postu za izjednačenje, 16:16, ali i Nikolić na drugoj strani jedno slobodno bacanje kojim postavlja konačan rezultat 17:16 u korist Budućnosti na kraju prve četvrtine.

9' Novi ofanzivni skok Suada Šehovića i još jedno dodavanje za Lendrija koji pogađa drugu trojku. Budućnost vodi 16:14! Usledila je teška greška Džejmsa Feldina koji je bacio loptu napamet u aut, ali Lendri pravi treći faul dok je Budućnost tražila povećanje prednosti.

8' Antić pogađa dva slobodna bacanja nakon faula. Ivanović ne uspeva da pogodi na drugoj strani, Šehović hvata skok u napadu, a posle dobrog protoka lopte, ona dolazi u ćošak do Lendrija koji pogađa trojku, 14:13.

7' Serija promašaja na obe strane pre faula koji pravi Milko Bjelica. Gibson, Dobrić, pa opet Gibson... ništa nije prolazilo do slobodnih bacanja Alekse Ilića. Ilić pogađa jedno od dva za 12:10.

6' Dve izgubljene lopte. Prvo Ročesti u pokušaju driblinga i prodora gubi kontrolu nad loptom, a potom u kontri to radi i Gibson. Lendri potom pravi faul na Ročestiju i posle dva slobodna bacanja Zvezda vodi 12:9.

5' Gordić smanjuje solo akcijom na 7:6. Feldin pogađa drugu trojku Zvezde za 10:6, ali Gibson vraća trojku za 10:9.

4'
Lesor ne pronalazi svoj ritam na početku, promašuje iz okreta ceo koša. Igrači Budućnosti pokušavaju za tri poena, isto je pokušao i Milko Bjelica ali je i on promašio ceo koš.

3' Ročesti asistira Feldinu za šut sa poludistance i pogodi za izjednačenje, 4:4. Šehović u narednom napadu promašuje trojku, a Ročesti to kažnjava svojom trojkom 7:4 za Zvezdu.

2' Feldin postiže prve poene za Zvezdu posle lepog prodora i horoga, ali Budućnost brzo uzvraća preko Ilića za 4:2.

1' Matijas Lesor ne koristi prvi napad za Zvezdu. Pokušao je snažni igrač Zvezda zida ispod koša, ali mu je čuvar izmakao stolicu pa je Lesor izgubio ravnotežu i napad je propao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

531 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d