Nova vest
Košarka

Subota, 14.10.2017.

19:01

Brutalni Marinković "oduvao" Zadar

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar u dvorani "Krešimir Ćosić"sa 104:97 u četvrtom kolu ABA lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Brutalni Marinković
StarSport

Partizan posle četiri utakmice ima dve pobede, a trijumf nad Zadranima na njihovom parketu je ekipi Miroslava Nikolića bio preko potreban naročito posle teškog poraza od Albe u Evrokupu.

I do pobede je crno-bele vodio maestralni Vanja Marinković koji je pogađao tokom čitavog meča. Završio je meč sa neverovatna 33 poena uz sedam pogođenih trojki.

Međutim, od sedam trojki koje je pogodio, najznačajnija je ona iz poslednje četvrtine kada se Zadar približavao, a Marinković od table pogodio za 98:93 da bi njegova ekipa mogla da odahne.

Promašio je samo dva šuta iz igre i činilo se da bi kroz mrežicu prošao koji god predmet da je bacio.

Od starta je krenuo odlično. U prvoj četvrtini je u jednom trenutku imao više poena od čitavog tima Zadra i pokazao je da će dominirati.

Osim Marinkovića su se istakli i Đoko Šalić sa 21 poenom, Patrik Miler je imao 19, a Najdžel Vilijams Gos je imao osam poena i isto toliko asistencija i skokova. Na drugoj strani odličan bio Luka Božić sa 29 koševa.

Božićev tim je bio u zaostatku od 12 poena polovinom poslednje deonice, ali je Božić držao priključak za Partizanom. Marinkoviću su se pridružili Miler i Andrić, a najveća prednost Partizana je bila 64:50.

Zadar nije u finišu uspeo da do kraja materijalizuje nekoliko loših rešenja u napadu i crno-beli su došli do vredne pobede na gostovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve