Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.10.2017.

20:58

Dončić 'pokidao', Kuzmić pobedio Štimca

Košarkaši Real Madrida pobedili su Anadolu Efes u prvom meču ovogodišnjeg izdanja Evrolige sa 88:74 (28:19, 17:17, 17:20, 26:18).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dončić 'pokidao', Kuzmić pobedio Štimca
Getty images

Real je do pobede vodio neverovatni Luka Dončić koji je prelomio meč u trenucima kada je Efes na krilima Rikija Lida uspeo da se vrati u meč pred poslednju četvrtinu.

Dončić je imao najblaže rečeno fantastično veče sa 27 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Real je dobio sjajnim šutem za dva poena 68%, a tako je šutirao i njegov najbolji igrač večeras koji je pogodio 6/8 za dva uz tri trojke iz šest pokušaja.

Gustavo Ajon ga je pratio sa 16 poena uz 10 skokova, a Entoni Rendolf je dodao 12 i osam skokova. Ognjen Kuzmić je odigrao nešto manje od sedam minuta i za to vreme uhvatio tri lopte i postigao dva poena.

U Efesu su skoro sve poene podelila trojica igrača. Erik Mekolum je imao 26, Brajant Danston je imao 17 koliko i Riki Lido, s tim što je Lido umalo postao motor povratka Efesa u meč kada je turska ekipa zaostajala više od deset razlike u trećoj četvrtini.

Posle prve četvrtine u kojoj nije imao ni poen, Lido je proigrao u drugoj i trećoj. Bilo je dovoljno da se Efes primakne na tri poena 63:60 ali ne i da dođe do velikog preokreta.

Brok Motum i Edo Murić su za Efes poenterski podbacili, a Vladimir Štimac je za svoj tim upisao sedam poena i pet skokova za 22 minuta na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve