Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.10.2017.

13:25

Zvezda kompletna u Kaunasu: Vreme donosi rezultate

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Kaunas, gde će u petak gostovati Žalgirisu (19h) na startu nove sezone u Evroligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda kompletna u Kaunasu: Vreme donosi rezultate
Foto: ABA/Crvena zvezda mts

Crveno-beli su iz Beograda krenuli u šest ujutru, preko Frankfurta su stigli do Vilnjusa, odakle će u četvrtak popodne autobusom stići do 100 kilometara udaljenog Kaunasa.

Protivnik je litvanski sinonim za košarku, koji iza sebe ima već šest utakmica u domaćem prvenstvu, a sa klupe ga predvodi legendarni Šarunas Jasikevičus.

"Žalgiris se kao klub i ekipa ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1.Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro analiziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti", najavio je meč trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Crveno-beli u novu evropsku priču ulaze sa tri pobede u regionalnoj ABA ligi, iz mečeva koji nisu bili dovoljni da pokažu navijačima šta bi mogli očekivati u Evroligi.

"Mi smo taj mali cilj, mini plan koji smo imali da sa tri dobijene utakmice uđemo u Evroligu ostvarili. Sada sledi start Evrolige, koji za početak treba da potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. Zvezda neće ni u jednoj utamici ići na to da je unapred izgubi. Borićemo se do kraja. Znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme", kaže trener srpskog i regionalnog šampiona.

Zvezda će u Kaunasu nastupiti u kompletnom sastavu. Branko Lazić se polako "uvodi" u igru, iako još nije na maksimalnom nivou, Nemanja Dangubić se oporavio od povrede, a sa ekipom od utorka trenira i Džejms Feldin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve