Nova vest
Košarka

Sreda, 11.10.2017.

20:25

Todorović sjajan u Viljnusu, Lokosi jedva u Limožu

Košarkaši Bilbaa savaldali su Lijetuvos Ritas sa 93:83 u prvom kolu grupe C Evrokupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Todorović sjajan u Viljnusu, Lokosi jedva u Limožu
Getty Images

Gosti iz Španije napravili su malo iznenađenje pošto je ekipa Rimasa Kurtinaitisa bila blagi favorit pred utakmicu.

Od druge četvrtine Bilbao je otišao na +10, a Ritas je samo u nekoliko navrata uspeo da spusti ispod minus 10, ali i ne više od toga.

Najzaslužniji za trijumf Španaca bio je Dejan Todorović koji ostvario učinak od 20 poena i sedam skokova za indeks korisnosti 27. Pored Todorovića dobri su bili i Pere Tomas (11p), Aleks Ervel (13) i Tim Kempton (10p).

U domaćem sastavu jedini raspoloženi bili su Džimi Bejron i Lukas Mavrokefalidis koji su postigli po 15 poena.

U drugom meču grupe C, Lokomotiva iz Moskve slavila u Francuskoj protiv Limoža 63:61. Ekipa Saše Obradovića uspela je da slavi na teškom gostovanju, a najefikasniji bio je Džo Regland sa 19 poena.

Meč pun preokreta rešen je u dramatičnoj završnici. Nakon što su Ragland i Bab doneli Lokomotivi 63:59 pred poslednji minut, Hejs smanjuje na koš zaostatka.

Potom je promašio za izjednačenje, s druge strane Lesi nije uspeo da pogodi trojku, pa Limož dobija poslednji napad. Opet je završnicu imao Hejs, ali ga dve sekunde pra kraja blokira Ivlev i donosi pobedu "Lokosima".

Raglanda su najbolje pratili Bab sa 13 poena i pet skokova, te Kvejl sa 12. S druge strane, mladi Aksel Butej je ubacio 19 poena, dok je Gibson ubacio 15.

Treći meč igraju Alba i Bajerna, a tekstualni prenos tog meča možete pratiti OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve