Nova vest
Košarka

Sreda, 11.10.2017.

09:00

EK: Ruska prečica ka EL, Muta čeliči 'crno-bele'

U utorak je počelo novo izdanje Evrokupa, gde su se nakon jednosezonskog egzila vratili klubovi iz Turske, Italije, Francuske i Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

EK: Ruska prečica ka EL, Muta čeliči 'crno-bele'
Starsportphoto

Našu zemlju predstavlja bivši prvak "Starog kontinenta" Partizan.

Drugo po rangu evropsko klupsko takmičenje, svojevrsno predvorje Evrolige, i ove sezone će predstavljati pre svega altetnativni put ka mestu u eliti za bogate ruske klubove koji u domaćem prvenstvu ne mogu da pariraju CSKA i Himkiju.

Glavni konkurenti Rusima u poslednjih desetak godine bili su Španci, koji bi ove sezone mogli biti u drugom planu, bar gledajući imena ekipa.

Uoči početka 16. izdanja Evrokupa favorit za osvajanje je ruska Lokomotiva Kubanj, šampion iz 2013, koju predvodi Saša Obradović, a drugi je njen rival iz domovine UNIKS Kazanj, još jedan bivši prvak (2012).

Iz drugog plana će svoju šansu vrebati osetno pojačani minhenski Bajern srpskog selektora Aleksandra Đorđevića, nikad se ne sme otpisati turski Galatasaraj, te Darušaka i Zenit. Aduti Španije biće Gran Kanarija, BIlbao i Andora.

Kompletnu najavu našeg Aleksandra Kovačevića pročitajte u rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve