Nova vest
Košarka

Utorak, 10.10.2017.

22:14

Eurohups: Zvezda najslabiji evroligaš

Popularni košarkaški portal Eurohups (Eurohoops) stavio je Crvenu zvezdu na poslednje mesto po snazi pred početak nove sezone u Evroligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Eurohups: Zvezda najslabiji evroligaš
Foto: Getty images

Crveno-beli su i pred prošlu sezonu biti potcenjeni i svrstani u autsajdere, ali su se do poslednjeg kola borili za mesto u plej-ofu.

Međutim, Eurohups ističe da je impresivna igra i serija od sedam pobeda sredinim sezone već daleka istorija.

"Odlazak Čarlsa Dženkinsa, Marka Simonovića, Stefana Jovića, Marka Gudurića i Ognjena Kuzmića je očigledno oslabio tim. Nadu im daje dolazak iskusnih igrača poput Tejlora Ročestija, Džejmsa Feldina i Pera Antića", navodi se u analizi portala koji naglašava i da je novi trener tima Dušan Alimpijević sa 31 godinom najmlađi stručnjak u ligi.

Kao glavnog favorita uoči nove sezone Euroups ističe naravno branioca titule Fenerbahče, za koji očekuje da postane jedan od retkih klubova koji je odbranio trofej, uprkos odlasku Bogdana Bogdanovića i Ekpea Judoa.

Glavni rival ekipi Željka Obradovića biće CSKA, koji je takođe oslabljen odlaskom Miloša Teodosića i Arona Džeksona, ali je Dimitris Itudis doveo sjajna pojačanja u vidu Serhija Rodrigesa, Vila Klajburna i Otela Hantera.

Treći po "snazi" pred početak sezone je Real Madrid, iako će nekoliko meseci odsustvovati Serhio Ljulj, četvrti je Olimpijakos, za kojim sledi najveći rival Panatinaikos, a u plej-of grupi ekipa su još Barselona, Himki i Anadolu Efes.

Ispod crte su Baskonija, Makabi, Valensija, Bamberg, Olimpija Milano, Unikaha, a ispred Zvezde je i Žalgiris.

Evroliga počinje 12. oktobra duelom Efes – Real, a Zvezda na premijeri gostuje Žalgirisu dan kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve