Nova vest
Košarka

Subota, 07.10.2017.

12:17

Crnogorci angažovali Tanjevićevog naslednika

Zvezdan Mitrović je novi selektor košarkaša Crne Gore, peti po redu posle Duška Vujoševića, Dejana Radonjića, Luke Pavićevića i Bogdana Tanjevića.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Crnogorci angažovali Tanjevićevog naslednika
YTSS / Orleans Loiret Basket

Informaciju je objavio Košarkaški savez Crne Gore čime je definitivno potvrđen prekid saradnje sa Bogdanom Tanjevićem koji je Crnogorce vodio do nokaut faze Evrobasketa.

Za selektora mlađih selekcija do 16 godina je izabran Boban Savović, godinu dana starije momke će voditi Mladen Ostojić, a selekciju do 18 godina Boško Radović.

Robert Iniguez, selektor ženske reprezentacije produžio je ugovor na još četiri godine.

Crnogorce očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. već 24. novembra. Protivnik je Španija, pa je kadrovskih rešenja moralo da bude brzo.

Mitrović (47) je karijeru počeo u nekadašnjem OKK Titogradu, bio je pomoćnik u Budućnosti s kraja devedesetih, vodio je Mogren. Od inostranih klubova je vodio Himik, Azovmaš, Budiveljnik, Krivbasket i Monako sa kojim poslednjih godina ima dobre rezultate u Francuskoj.

Proglašen je i za najboljeg trenera te zemlje u sezoni 2016/2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve