Nova vest
Košarka

Petak, 06.10.2017.

20:15

FIBA: Razočarani smo, propuštena je zlatna prilika

Svetska košarkaška federacija izdala je saopštenje na svom sajtu gde je navela da je razočarana što je Evroliga odbila da promeni termine odigravanja dva kola.

Izvor: B92

Autor:B92

FIBA: Razočarani smo, propuštena je zlatna prilika
Getty Images

Uprava košarkaške Evrolige odbila je da promeni kalendar takmičenja, kako se utakmice ne bi poklopile sa početkom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

"Ta mala promena bi odmah rešila sukob oko kalendara koji je Evroliga napravila tako što je ignorisala datume kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, koji su objavljeni 2015. Ne samo da je FIBA predložila praktično rešenje već je napravila i proaktivne korake da se prilagodi rešenje. Propuštena je zlatna prilika da se na pozitivan način po igrače, reprezentacije i navijače reši pitanje pomeranja termina", navodi se.

FIBA je dodala da se takvom odlukom Evroliga koncentriše samo na interese male grupe klubova, da zanemaruje širu košarkašku porodicu i razvoj sporta u Evropi, kao i da napada reprezentacije.

"Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine počinju u novembru širom sveta", piše u saopštenju FIBA.

https://twitter.com/FIBA_media/status/916343687579426817/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fsportklub.rs%2FKosarka%2FEuroleague%2Fa216356-Saopstenje-FIBA-Propustena-je-zlatna-prilika.html

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve