Nova vest
Košarka

Sreda, 04.10.2017.

21:00

Ročesti prelomio meč, Zvezda pobedila Megu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Bemaks u drugom kolu ABA lige na svom terenu sa 90:80.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ročesti prelomio meč, Zvezda pobedila Megu
StarSport

Crvena zvezda je u meču u kome se igralo u naletima i mini-serijama oba kluba prelomi individualnim kvalitetom nekolicina igrača.

Pre svih, tu je Tejlor Ročesti koji je "sipao" iz svih pozicija i bio najefikasniji u redovima pobednika sa 26 poena (6/8 za dva, 4/7 za tri i 2/2 penali). Uz to, Ročesti je imao i šest asistencija. Pratio ga je Džejms Feldin sa 21 poenom, pet skokova i dve asistencije.

Još po deset poena su imali Antić i Bjelica.

Ročestijev učinak moglo je da pokvari pet izgubljenih lopti, ali je povremeno srljanje i konfuzija u igri bila osobina obe ekipe u meču. Zbog toga su i jedni i drugi često igrali promenljivo.

Tok meča je kontrolisala Zvezda koja je u više navrata dolazila i do dvocifrene prednosti. Mega bi se po pravilu uvek vraćala, prvo odličnim rolama Dilana Enisa i Goge Bitadzea sa 21, odnosno 19 poena, da bi kasnije junak iz senke mogao da postane i Nikola Rebić koji je takođe upisao 19 poena.

Rebić je bio jedan od pokretača Mege u trenucima kada se ona približavala u trećoj četvrtini, ali bi svaki put crveno-beli imali odgovor i do kraja uspeli da održe dvocifrenu prednost koju su po prvi put stekli u drugoj četvrtini na 43:33.

Viđeni su i neki atraktivni poeni, a Matijas Lesor je uprkos neubedljivoj partiji imao jedan od takvih poteza, zakucavanje u drugoj četvrtini koje konkuriše za zakucavanje sezone već sada.

Pero Antić je po ulasku na parket pozdravljen ovacijama i upravo se on u početku pokazao kao bitan šraf koji će pogađati kada treba da bi Zvezda došla do druge pobede na početku nove sezone ABA lige.

IV četvrtina

40' Ročesti je izašao iz igre, Rebić prolazi na polaganje, a na drugoj strani Bjelica pogađa iz blizine za 88:78. Konačan rezultat postavlja Goga Bitadze, pa Zvezda nastavlja pobednički niz u ABA ligi, 90:80.

38' Preuzima kontrolu igre u svoje ruke Tejlor Ročesti! Razbija u ovim trenucima igrač Crvene zvezde i dva vezana koša, pa potom i trojka Dangubića vraćaju Zvezdu na komfornih +9 u poslednja dva minuta meča, 82:73. Trojka Ročestija posle sjajnog prodora Enisa uz faul, 86:76.

36' Fundić pogađa svoj deveti poen, a na drugoj strani se na liniju za slobodna bacanja seli Nikola Rebić. Rebić dvojkom posle dva pogođena slobodna bacanja približava Megu serijom 6:0, 75:71.

34' Goga Bitadze odigrava dobro, drži u igri Megu sa svojih 15 poena, ali je na drugoj strani sjajan Feldin koji nadoknađuje promašaje Antića sa distance dobrim flouterima. Zvezda njegovim poenima i trojkom Dangubića održava +10, 75:65.

32' Po promašaj su razmenili Feldin i Enis, a Čančar je u kontri na Radičeviću napravio svoj peti faul pa Radičević pogađa prve poene sa linije penala. Antić u narednom napadu blokira Enisa na drugom obruču, ali Milko Bjelica u napadu Zvezde promašuje trojku, a Fundić dva zicera, 68:61.

III četvrtina

30' Nastala je konsultacija među arbitrima posle faula Lesora, dosuđena je nesportska lična greška, pa Mega posle bacanja i trojke Rebića u narednom napadu uspeva da izjednači 59:59. Međutim, igru u naletima nastavlja i Zvezda koja opet pogađa sedam vezanih poena trojkom i dvojkom Feldina i pogotkom Bjelica. Konačan rezultat pred poslednju deonicu postavlja Rebić dobrim prodorom, 66:61.

28' Mega borbenom igrom dolazi do minusa od dva poena, a Enis pogađa trojku za 54:52. Ali onda nastupa Tejlor Ročesti! Prvo trojka, pa potom i dvojka ekspresno vraća prednost Zvezdi. Bitadze je pogodio na drugoj strani, Lesor se u reketu spetljao pa Zvezda posle faula u napadu Lesora ima 59:54.

26' Kakav pas Enisa i neverovatan promašaj Fundića. Ročesti je pogodio neverovatnu trojku iz ćoška, pa Zvezda ima ponovo 11 poena prednosti. Smanjio je to Rebić sa linije za slobodna bacanja, 54:45. Dobru rolu igra Nikola Rebić protiv svog bivšeg kluba. Prodor uz dodatno bacanje koje Rebić promašuje, ali i ofanzivni skok Fundića.

24' Fundić odličan pod košem Zvezde. Pogađa uz faul košarkaš Mege i odlazi na liniju penala. Bacanje promašuje, ali je tu bio Lazić na ofanzivnom skoku, a Stefan Fundić ponovo dolazi u šansu da sa linije penala smanji prednost Zvezde, 51:43.

22' Dilan Enis nastavlja da pogađa i muči odbranu Zvezde, ali Zvezda održava prednost koju održava na plus 9 trojkom Ročestija. Ali kakvo zakucavanje Matijasa Lesora za +11 Zvezde! Lesor kao da je skočio na vrh sale kod zakucavanja koje će lako biti kandidat za jedno od najboljih u sezoni već sada. Feldin je po sredini odložio loptu, a Lesor je natrčao, skočio i prikucao loptu iz sve snage.

II četvrtina

20' Antić nastavlja da pogađa za tri poena. Posle jednog promašaja daje i treću trojku, ali na drugoj strani Dilan Enis i briljira sa 13 poena. Zvezda posle poena Antića sa linije penala i Milka Bjelice iz reketa vodi sa 44:36. Bila je prvi put i dvocifrena prednost u korist crveno-belih.

18' Mega uspeva da smanji prednost Crvene zvezde. Dobar pas Enisa za Sinoveca, Sinovec istrčava kontru i poentira na košu za 32:27. Veliki problem za crveno-bele su izgubljene lopte. Imaju ih 11, naspram šest izgubljenih lopti Mege. Međutim, Antić još jednom cepa mrežicu van linije za tri poena, da bi NBA prospekt Čančar i Dilan Enis u naredne dve akcije anulirali trojku Antića, 35:31.

16' Goga Bitadze je odličan u odbrani. Već četiri blokade ima Megin košarkaš, ali Zvezda uspeva da posle poena Nikole Jovanović iz horoga poentira i vrati sedam poena prednosti 30:23. U redovima crveno-belih raspoloženo deluje i Ročesti. Trener Mege Dejan Milojević na tajm-autu svojim igračima zamera što igraju previše sporo bez mnogo trčanja.

14' Fantastični Enis iz odbrane u napad! Odlična blokada, a potom i munjevita tranzicija u napad, 26:21. Fundić pogađa za 26:23, ali i Ročesti za 28:23.

12' Lep pokušaj finte na postu Fundića koji promašuje, ali na drugoj strani Enis i Bitadze ne dozvoljavaju igračima Zvezde da poentiraju. Mega ima tri blokade od početka četvrtine pa je Zvezda posle trojke Antića na kraju prve četvrtine bez poena u drugoj.

I četvrtina

10' Zvezda je ubrzala, Jovanović je pogodio nekoliko šuteva, ali i Feldin. Na drugoj strani je pogodio Lazić, Rebić je promašio pa je Zvezda dobila prvu četvrtinu sa 26:19 posle trojke Pere Antića.

8' Oba slobodna bacanja pogađa Lazić i izjednačava na 15:15 u četvrtini u kojoj se igra na malo poena.

6' Mega igra solidno u napadu, Dilan Enis je odličan i za svega šest minuta igre pravi već treći put situaciju 2+1 za svoju ekipu. To se rezultatski ne vidi mnogo jer Zvezda posle pogotka Feldina vodi sa 15:13.

4' Mnogo brze igre na obe strane ali i mnogo promašaja. Enis prolazi do koša i pogađa uz faul Dangubića, a Mega posle dodatnog bacanja vodi sa 8:7.

2' Prve poene postižu Enis i Dangubić. Enis prolazi do koša, a Dangubić posle dobrog kruženja lopte u napadu Zvezde pogađa trojku. Bitadze ne pogađa za dva, ali Zvezda ne koristi sledeći napad, a gruzijski košaraš u sledećem napadu zakucava za prednost Mege na startu 4:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve