Nova vest
Košarka

Sreda, 04.10.2017.

15:52

Širi se "Hram košarke" – 9.500 mesta u 'Pioniru'

Hala 'Aleksandar Nikolić' u Beogradu dobila je novu rasvetu, a uskoro će početi proširenje na 9.500 mesta, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92

Autor:B92

Širi se
Foto: Grad Beograd

"To je uvod da, posle rešavanja imovinsko-pravnih pitanja uđemo u rekonstrukciju dvorane i nadam se da će ona početi tokom sledeće godine. Umesto sadašnjih 6.200 mesta, imaće oko 9.500, čime će se ispuniti svi uslovi za održavanje velikih sportskih manifestacija", rekao je Vesić prilikom obilaska dvorane.

Vesić je naveo da će biti zamenjene stolice, kao i sve drugo što je potrebno da bi "hram košarke nastavio da živi svoj sportski život".

Po njegovim rečima, hala je izgrađena 1973. godine i "već zahteva ozbilju rekonstrukciju".

Postavljanje nove led rasvete koštalo je 15 miliona dinara i hala sada ispunjava uslove Evrolige, FIBA, ali i ostalih sportskih takmičenja.

Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan je u poslednje četiri godine povećao prihod za 175 miliona dinara, a rashod smanjio za 100 miliona, naveo je Vesić.

"To je preduzeće koje više nije pod subvencijama pod kojima je bilo do pre dve i po godine i danas ono samo sebe izdržava. Njihov velnes centar može da se meri sa svakim privatnim centrom u gradu i ovo je dokaz da ovo preduzeće može da funkcioniše po tržišnom principu i da može da se nosi kako sa privatnim halama tako i sa Arenom i da istovremeno ostvaruje prihod", dodao je Vesić.

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović rekao je da je hala dobila 44 najnovija led projektora koji su u standardu onih u najpoznatijim svetskim dvoranama.

"Ovo je još jedan u nizu projekata koje je sproveo SRC Tašmajdan", rekao je Novović.

On je kazao da je projekat značajan zbog toga što su ispunjeni uslovi za održavanje velikih takmičenja koje zahtevaju svetske i evropske federacije i dostižu se standardi energetske efikasnosti koja vodi ka daljem smanjenju rashoda.

"Na ovaj način postigli smo dovoljnu osvetljenost dvorane na duži vremenski period i produžili trajnost jer se trajanje osvetljenja procenjuje na 10.000 sati po svakoj svetiljci. Ova rasveta neće ni na koji način ometati buduće radove na rekonstrukciji i biće kompatibilna i sa budućim kapacitetom dvorane", kazao je Novović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve