Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.10.2017.

21:07

Endesa: Nedović odličan, debi Gagija, Kuzmić 6p

Košarkaši Unikahe savladali su u gostima ekipu Mursije 74:64 (17:11, 16:13, 22:19, 19:21), na startu Endesa lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Endesa: Nedović odličan, debi Gagija, Kuzmić 6p
Foto: Getty images

Ekipa Đoana Plaze je opravdala ulogu favorita i od samog starta vodila i do kraja meča povećavala prednost, koja je na kraju bila dvocifrena - "plus deset".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džef Bruks sa 15 poena i devet skokova, srpski reprezentativac Nemanja Nedović meč je završio sa 12 poena, tri skoka i pet asistencija.

Dvocifreni na meču bio je Sasu Salin sa 11 poena, a debitant Dragan Milosavljević je za 18 minuta na terenu upisao dva poena i po skok i asistenciju.

Kod Mursije se istakao Bred Oleson sa 15 poena, a naš košarkaš Marko Luković, koji je ovog leta došao iz Krke, za 11 minuta na parketu postigao je tri poena i zabeležio tri skoka.

Real Madrid je na svom parketu savladao Andoru rezultatom 94:88. Madriđani su odmah na startu stekli veliku prednost i na odmor odlaze sa 15 poena viška - 50:35.

Gosti su bolje zaigrali treći kvartal, koju su dobili sa 25:13 i smanjili zaostatak na tri boda. Ipak, domaćini nisu dozvolili da se klub iz Andore približi i meč su završili u svoju koristi i slavili na kraju sa „plus osam“.

"Kraljeviće" je predvodio Kampazo sa 15 poena, Tompkins je dodao 12 poena, Ajon i Rendolf su upisali po deset, dok je naš reprezentativac Ognjen Kuzmić meč završio sa šest poena.

U ekipi Andore istakao se Jaka Blažić sa 20 poena, a srpski košarkaš Oliver Stević je dodao 12 poena.

Valensija je, takođe, na gostovanju pobedila Betis rezultatom 90:80. Erik Grin je predvodio aktuelnog šampiopna ACB lige sa 27 poena, dok je crnogroski reprezentativac Bojan Dubljević meč završio sa 11 poena uz šest skokova.

Tenerife je bio bolji od novog člana u ligi San Pabla Burgosa i slavili su rezultatom 81:65. Osvajač FIBA lige šampiona je od druge četvrtine postavio tempo koji je održavao do kraja meča.

Bivši košarkaš Partizana Adin Vrabac debitovao je za Tenerife, ali se nije upisao u listu strelaca pošto je na parketu proveo samo osam minuta.

Gran Kanarija je pred svojim navijačima pobedila ekipu Gipuskoa sa 84:76. Gosti su imali prednost do sredine prve četvrtine, da bi domaćin lako preokrenuo i u nastavku povećao prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Oliver sa 17 poena, a pratio ga je Erikson sa deset poena. Na drugoj strani istakao Norel sa 24 i Sving sa 17 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve