Nova vest
Košarka

Sreda, 27.09.2017.

11:30

EL o FIBA predlogu – šest utakmica za deset dana?

Evroliga odgovorila je Međunarodnoj košarkaškoj federaciji na njen novi predlog koji je u vezi igranja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Izvor: PT

Autor: PT

EL o FIBA predlogu – šest utakmica za deset dana?
Foto: Getty Images

FIBA je pre nekoliko dana poslala novi koncept po kojem bi se utakmcie Evrolige igrale utorkom, dok bi od srede do 'sledećeg' ponedeljka igrači bili sa reprezentacijama.

Ovakva situacija bi se desila dva puta i to krajem novembra ove godine i krajem februara 2018. Opširnije o ovome pročitajte OVDE.

Na čelu sa Đordijem Bertomeumom, Evroliga je odgovorila FIBA na ovakav predlog rekavši da cene što je FIBA napravila predlog i da će uskoro dati konačan sud.

Ipak, oni su u par teza naveli da predlog FIBA ne rešava glavni problem, štaviše nagomilava utakmice igračima.

* Predlog FIBA ne rešava glavni problem ovih 'prozora', a to je igranje najboljih igrača tokom kvalifikacija.

* Ovaj predlog predstavlja dodatan stres za igrače jer će u kratkom vremenskom periodu, bez odomora igrati veliki broj utakmica i putovati i tako prelaziti velike razdaljine. Na primer, igrači će možda igrati šest utakmica za deset dana u februraru, kada su na programu domaći kupovi, Evroliga i kvalifkacije. Tu su putovanja od 30 ili 40 sati, a nekad čak od 50.

"Evroliga i njeni klubovi će u narednim danima u celosti odgovoriti FIBA na njen predlog. Ostajemo otvoreni za diskusiju razmatrenje nekih drugih predloga koji bi rešili najveći problem FIBA kalendara za 2017. godinu, a to je i dalje nemogućnost svih igrača da pristupe reprezentaciji", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve