Nova vest
Košarka

Utorak, 26.09.2017.

21:56

Muta: Ne mogu da forsiram baš 10 mladih, ispašću

Trener Partizana Miroslav Nikolić pozvao je navijače, ali i medije da prepoznaju ono što on radi u tom klubu.

Izvor: PT

Autor: PT

Muta: Ne mogu da forsiram baš 10 mladih, ispašću
StarSport

"Navijači Partizana, ali i mediji treba da prepoznaju ono što radim u ovom trenutku. To je novi koncept, imamo mlade igrače kao što ste videli. Čeka nas mukotrpan rad. Verovatno sam ja za to, da je bolja situacija možda ne bih ni bio tu", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradu od šampiona Evrope, turskog Fenerbahčea sa 68:82 u prijateljskoj utakmici.

"Dobro smo se pokazali, nismo se obrukali. Naša igra ne funkcioniše kako sam mislio. Malo nam treba da uigramo ove Amerikance sa ostalima. Namerno sam doveo dva plejmejkera da razigram ove naše mlade igrače. Nisam hteo da dovodim visoke igrače, moguće da dodje još jedan visoki... Koliko para, toliko muzike", rekao je Nikolić.

"Zadovoljan sam ovom ekipom, boriću se s njima. Ne treba očekivate neke rezultate, igraćemo sigurno sa oscilacijama. Ja moram da forsiram mlade igrače. Pa, dokle stignemo...", dodao je Nikolić.

Partizan u petak počinnje novu sezonu utakmicom protiv MZT-a u Skoplju.

Nikolić je naveo da je kapiten Novica Veličković povredjen, da će možda "odigrati pet minuta" u Skoplju.

"Aleksandar Aranitović ima specijalne treninge. Treba da ga čekamo, da vidimo šta može. I on je mlad igrač. Ne mogu ja ljudi da forsiram baš 10 mladih igrača, ispašću iz lige. Meni je žao što je povređen. Još je rano za njega, još ga nisam video kako igra. Dve godine nije igrao zbog tih povreda", rekao je Nikolić.

Na pitanje novinara da li če uprava imati stpljenja za njega, kao što on traži strpljenje navijača, Nikolić je rekao: "To je njihov problem. Ja radim pošteno svoj posao. Da li če imati strljenja, ne znam. Neka dodje neko drugi, ja nemam ništa protiv".

Nakon tog pitanja u razgovor se ubacio i trener Fenerbahčea Željko Obradović.

"Da nije malo rano za to pitanje? Da li je to način sada da se priča? Nije još sezona ni počela. Ne radi se samo o Muti, nego o profesiji trenera", rekao je Obradović.

Nakon Obradovićeve opaske, spreman odgovor je imao i Nikolić.

"Ja imam ugovor na tri godine, mislim da će morati da me trpe", rekao je trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve