Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.09.2017.

14:23

Muta: Hvala Željku, nije realno da pariramo Feneru

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić raduje se utakmici sa Fenerbahčeom, ali ističe da je jasno da njegov tim nema previše šansi.

Izvor: B92

Autor:B92

Muta: Hvala Željku, nije realno da pariramo Feneru
Foto: Youtube screenshot (PartizanBC)

‘Crno-beli’ će u utorak u 18.45 odmeriti snage sa evropskim šampionom, što će im biti generalna proba pred početak sezone u ABA ligi.

Turski klub predvođen legendarnim partizanovcem Željkom Obradovićem biće gost Beograda i to će biti sjajna šansa da mladi Partizanovi igrači vide gde su u odnosu na najjače evropske ekipe.

"Hvala Željku što je doveo ekipu. Nije realno da se suprotstavimo Feneru, ali bićemo na nivou sa ovim mladim igračima. Ovo je odlična provera pred početak sezone. Prosek godina ove ekipe je 22. Promenio se koncept od ranijih godina, meni je u interesu da promovišemo mlade igrače. I Vanja je mlad, doveli smo Pecarskog, tu je Tadić. I stranci su mladi. Uz njih su dvojica iskusnih – Veličković i Čakarević", rekao je Nikolić.

Ekipi će ove sezone glavni problem biti igra u reketu jer i dalje fali jedan visoki igrač.

"Partizan će igrati sa oscilacijama – i rezultatskim i u igri. Ali zadovoljan sam, uprava je radila sve kako sam tražio. Ne isključujem mogućnost dolaska centra u hodu. Šansu će dobiti mladi centri, pa na osnovu rezultata ćemo odlučiti. Trenutno nemamo unutrašnju igru, moraćemo igrati agresivno, pa zbog toga razmišljam o strancu", dodao je.

Osim nastupa u regionalnom takmičenju, ‘crno-beli’ će nastupati i u Evrokupu, zbog čega neće biti previše prilike za uigravanje.

"Zbog dva takmičenja mladim igračima će više faliti treninzi, ali kroz utakmice ćemo ulaziti u formu. Radićemo s njima i individualno, sa pomoćnim trenerima. Biće tu dosta posla, i ja sam zakasnio zbog reprezentacije. Zbog povreda smo opteretili mlade igrače tokom priprema, ali to je i dobro za njih, da steknu što više iskustva za sledeću godinu. To je moj cilj. Dobiće minutažu svi, da se dokažu. Svi su pod dugoročnim ugovorima, čak i stranci", zaključio je Nikolić.

KK Partizan obavestio je navijače da su TV prava za prenos utakmice prodata Radio-televiziji Srbije i TV Arena Sport. Od prodajte TV prava, klub će prihodovati 20.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve