Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.09.2017.

12:19

LE: Partizanu sudi Norvežanin, Zvezdi Holanđanin

Norvežanin Svein Odvar Moen deliće pravdu na meču Partizan – Dinamo Kijev, dok je glavni sudija utakmice Keln – Crvena zvezda Holanđanin Bas Nijhuis.

Izvor: AK

Autor: AK

LE: Partizanu sudi Norvežanin, Zvezdi Holanđanin
Foto: Getty images

Moen je već jednom sudio Partizanu u Humskoj 1, u pobedi nad BATE Borisovom 2:1 u baražu za Ligu šampiona u avgustu 2015. godine.

Ima 38 godina, bedž FIFA nosi od 2005, a prošle godine je u grupnoj fazi LE sudio mečeve Majnc – Sent Etjen (1:1) i AZ Alkmar – Zenit (3:2). Tokom karijere je sudio u grupnoj fazi LŠ i kvalifikacije za EURO i Mundijal.

S druge strane, Holanđanina Nijhuisa dobro pamte naše reprezentacije. Seniorskom timu je sudio u porazu od Makedoniju u Skoplju (1:0) 2012, u kvalifikacijama sa SP u Brazilu, a delio je pravdu i u remiju u Estoniji godinu dana ranije.

Holanđanin ima 40 gdina, član FIFA je od 2007, a ove sezone je sudio duel PAOK – Estersund (3:1) u plej-ofu za LE, te dva meča kvalifikacija za Mundijal u Rusiji (Albanija – Španija 0:2 i Češka – Norveška 2:1).

Zvezda gostuje Kelnu u četvrtak od 19 časova, dok Partizan dočekuje Dinamo Kijev od 21:05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve