Nova vest
Košarka

Subota, 23.09.2017.

21:28

Budućnost preokrenula -19, ali izgubila trofej

Košarkaši Cedevite osvojili su premijerno izdanje ABA Superkupa pobedom nad Budućnosti 78:69 u finalu turnira.

Izvor: AK

Autor: AK

Budućnost preokrenula -19, ali izgubila trofej
Foto: ABA/Mornar/Media Pro

Meč u Baru obeležilo je neverovatno prvo poluvreme Podgoričana koji su promašili svih 14 šuteva iz igre u prvih deset minuta, posle kojih su gubili 21:2, da bi do poluvremena preokrenuli na 35:34.

Međutim, ekipa Aleksandra Džikića nije uspela u nastavku da parira zagrebačkom rivalu koji je imao više raspoloženih pojedinaca.

Cedevitu je do pobede i trofeja predvodio Stipanović sa 20 poena, a pratili su ga Nikols sa 19 i Marfi sa 18 uz pet skokova. Solidan je bio i mladi Dženan Musa sa deset, a većinu je postigao u prvom poluvremenu.

S druge strane, najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Ivanović sa 20, 16 je dodao Barović, 12 je ubacio Gordić, dok je 11 postigao Gibson.

Oba tima su bila oslabljena na ovom turniru u Baru neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca. Meč za treće mesto između Mornara i Mega Beksa nije odigran, zbog obaveza Barana u Evropi, dok je Igokea u borbi za petu poziciju nadigrala Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve