Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.09.2017.

10:00

Koturović: Pomišljao sam da naudim sebi

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Dejan Koturović koji je u zenitu karijere osvojio zlato u Indijanapolisu, posle karijere je imao teških trenutaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Koturović: Pomišljao sam da naudim sebi
Printscreen / Vice

Koturović je za "Vice" otkrio kako je počeo da traga za alternativnim rešenjima za svoju nesanicu, povrede, a kasnije i teže probleme.

"Još iz nekog tinejdžerskog doba kad sam ozbiljnije počeo da treniram košarku imao sam nesanice. Takođe sam imao i povrede i operacije. Motao sam se po bolnicama, to je kod mene bilo kao 'dobar dan', skoro svake druge godine sam imao poneku operaciju. To me je nagnalo da tragam za nekim receptima kako bi mi bilo bolje što se tiče povreda ili kako bih zaspao na vreme", kaže Koturović.

Prave poteškoće su, kako kaže, došle nakon karijere kada je često pomišljao i na samoubistvo mada ga nikada nije planirao.

"Tek negde posle karijere, 2004. sam prestao da igram, e onda me je sačekalo doba čamotinje i depresije. To je doprinelo da uđem u još veću potragu jer sam imao poprilično loše dane, da ne kažem mesece. Imao sam svake sekunde samoubisto u mislima. Nisam to planirao, ali nisam mogao da se oslobodim te ideje. U svakom kadru sam video sebe kako želim sebi da naudim da bi me prošao taj unutrašnji bol", rekao je Koturović za Vice.

Proslavljeni košarkaš je nakon toga postao šaman, što je ostao do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve