Nova vest
Košarka

Sreda, 20.09.2017.

15:00

Alimpijević: 85 utakmica, 15 igrača – tri trofeja

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je cilj u predstojećoj sezoni da se osvoji ABA ligu, kao i domaći pehari, a da u Evroligi bude konkurentna.

Izvor:

Autor:

Alimpijević: 85 utakmica, 15 igrača – tri trofeja
StarSport

"Primarna nam je ABA liga jer nosi značaj igranja Evrolige. Posle toga idu nacionalna takmičenja i naravno na kraju Evroliga. Ambicije su nam da budemo više nego nezgodan protivnik svakom timu koji bude igrao protiv nas, ne samo kod kuće, nego i na strani. Poštujemo sve, ali se sa našim navijačima ne plašimo nikoga", rekao je Alimpijević.

U Beogradskoj areni je održan Evroligin Dan za medije, tokom kojeg je predstavljen novi tim Zvezde i stručni štab.

Alimpijević je rekao da je potrebno vreme da se igrači uklope.

"Kao što sam mnogo puta rekao, naš najvažniji igrač jeste vreme. Njega sada nemamo, moraćemo da sačekamo. Potrebno je vreme da se uklope. Ne mogu da poredim sa nivoima jer ovo je kompletan spisak, a do sada ga nismo imali. Očekuje nas turnir Evrolige na Kritu, gde ćemo videti naše realnije stanje, ali bez (Branka) Lazića i (Pera) Antića. Osećam kao da imam najbolje igrače na svetu i to je poverenje stručnog štaba u igrače i igrače u stručni štab", naveo je on.

"Ako smo dobro izračunali, treba da odigramo 85 utakmica i tu će biti prirodna selekcija, umor i povrede, ali i veštačka. Imamo 15 igrača", dodao je trener crveno-belih.

Upitan o igri u prošloj sezoni, dobroj odbrani i timskoj igri, Alimpijević je rekao da bi bilo nezahvalno porediti.

"Bilo bi nezahvalno stavljati na teret ovoj ekipi koja je na početku ciklusa da se poredi sa onom koja je bila na kraju ciklusa, kada je sve podigla na najveći nivo. Želja za odbranom je nešto što se podrazumeva u Crvenoj zvezdi. Igrači koji su bili tu uradili su sjajan posao. Imali su teške pripreme, a jedino žalim što nismo mogli da se testiramo do kraja sa tom odbranom, jer Lazić i Dobrić nisu bili tu. Mlada ekipa, miks po pozicijama, vrlo napadački potentna. Nadam se da ćemo do kraja igrati lepu i agresivnu košarku", naveo je on.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da je tim novi, a da se ciljevi nisu promenili, ali da je potrebno strpljenje.

"Novi je tim, ali su ciljevi isti. Pozivamo navijače jer će nam njihova podrška bit neophodna, a molim i za strpljenje. Imamo mnogo novih igrača, možda neće početi kako se nadaju, ali će se završiti kako smo navikli. I dalje sam u fazi oporavka, trebaće mi još nekoliko dana. Biće mi teško što ne mogu da treniram sa ekipom, ali ću imati motiv više da se što pre uklopim i da počnemo sezonu na najbolji način", naveo je on.

Lazić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na tek završenom Evropskom prvenstvu.

"Što se tiče samog prvenstva i mog izostanka, sigurno da mi je bilo teško na klupi, naročito u finalu, ali povrede se dešavaju, na to ne možemo da utičemo", dodao je Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve