Nova vest
Košarka

Utorak, 12.09.2017.

19:13

Dule: Nisam nacionalista, katanac ne menja glavu

Duško Vujošević, selektor Bosne i Hercegovine, u opširnom intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje" pričao je o zdravstvenom stanju, medijskim napadima...

Izvor: PT

Autor: PT

Dule: Nisam nacionalista, katanac ne menja glavu
Foto: Starsport

Bivšem treneru Partizana bilo je pogoršano stanje prošlog meseca, ali se sada po njegovim rečima oseća dobro.

"Što se tiče noge, ide ka veoma dobrom završetku, ka totalnom izlečenju.To nije izgledalo tako u Slovačkoj, jer jer krenula upala, nije se dobro dijagnosticirao razlog, kako je ona krenula, a razlog je bio udarac, koji se desio na poluvremenu utakmice sa Švedskom, gde sam od nervoze udario levom nogom u neki maserki sto i taj udarac je naišao na povišen šećer", rekao je za Oslobođenje Duško Vujošević.

Čuveni trener kaže da su mediji loše preneli njegovo stanje kada je došao u bolnicu.

"Pošto sam ja došao u bolnicu bez uputa, morao sam da budem primljen formalno kao hitan slučaj, a onda je to neko iz te bolnice preneo u štampu, gde su željni tih senzacija i tih naslova, koji uslovno rečeno prodaju štampu, pa je verovatno to razlog takvog nekog katastrofičnog izveštavanja u dobrom delu štampe", kaže Vujošević.

Veliku buru u bosansko-hercegovačkim medijima izazvala je majica sa grbom Srbije, koju je Vujošević nosio na seminaru pod pokroviteljstvom Udruženja košarkaških trenera Srbije.

"Pitali ste i za majicu koju sam nosio, a koju su mi neki zamerali - to je glupost koju ne želim mnogo da komentarišem. Prvo, u ovim gladnim godinama nisam se nikad najeo onoga što se ne jede. I ni u jednoj situaciji nisam čovek, koji kad se menja katanac, menja i glavu. Poznato je da sam ja neko ko nije nacionalista i ko ljude gleda ne po tome ko je šta, nego kakav je ko. I na seminaru koji je organizovala trenerska organizacija Srbije su nošene te majice, kao neka uniforma i ja sam je s ponosom nosio, jer sam član te organizacije", kazao je selektor BiH.

Neizostavna tema bio je i košarkaški klub Partizan i rastanak sa ovim klubom.

"Taj kraj s Partizanom, iskreno rečeno, jako teško mi je pao, jer je bio politički uslovljen, a taj prljav posao su prihvatili da odrade moji bliski saradnici i prijatelji. Meni Partizan nije bio samo posao nego način života i velike emocije sam imao prema tome, pa mi je to sve zajedno jako teško palo", rekao je Vujošević, a potom i dodao.

"Pogotovo što sam ja te poslednje godine radio ne uzimajući praktično ništa zbog te teške finansijske situacije, dajući prioritet igračima, dok je ta radna zajednica u Partizanu sama uzimala prioritet. Način rastanka, gde su oni pokušali da mene isprovociraju da odem, da ne bih mogao da naplatim taj novac s obzirom na to da ti ugovori nisu imali jaku garanciju, jer sam s njima radio gotovo na obećanu reč", dodao je on.

BiH je uspela da se plasira u kvalifikacije za SP, a Vujošević kaže da to jeste uspeh ove selekcije.

"U pravu ste za uspeh, jer to jeste, a maksimalni domet jeste za pretkvalifikacije i moramo biti realni. Sad za kvalifikacije moramo da se pojačamo, gledajući na poziciji stranca šta može da se uradi. Onda računamo na Stipanovića (Andrija), Kikanovića (Elmedin), Miloševića (Milan), jer su to igrači koji imaju kvalitet i dopunjavaju nešto što je ovoj ekipi falilo, a ne ruše neku njihovu fanatičnu posvećenost i energiju. Znači, stranac i ta tri igrača su nešto što prvo pada napamet, a videt ćemo šta bi još moglo da znači pojačavanje ekipe, a ne razbijanje te neke teško napravljene atmosfere", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve