Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.09.2017.

23:24

Marina: Devojčice kroz igru da zavole košarku

Marina Maljković nastavlja svoju misiju promocije ženske košarke i ženskog sporta u Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Marina: Devojčice kroz igru da zavole košarku
Foto: SEM

Bivša selektorka Srbije, drugu godinu za redom je dovela u Beograd na pripreme ekipu Galatasaraja i ponovo je organizovala druženje sa malim košarkašicama iz Pokreta za žensku košarku.

Ovoga puta, dodatni povod je bilo i otvaranje nove lokacije u saradnji sa opštinom Zvezdara u hali SC "Olimp", gde će se besplatna škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta održavati svake subote i nedelje od 15 do 16 časova.

"Želela sam da, pre nego što odem u Tursku, započnem treću sezonu besplatnih škola košarke sa dve nove lokacije. Prošli vikend smo počeli sa radom u OŠ "Vladislav Ribnikar", a evo od danas i u SC "Olimp". Naš osnovni cilj je da što većem broju devojčica omogućimo da se zaljubi u košarku, a to činimo kroz interesantne i raznovrsne treninge i igru. Uključićemo i učenje svih košarkaških termina na engleskom jeziku, pa energetske treninge, psihologe, sve što može da pomogne devojčicama da se razvijaju na pravi način. Danas imaju priliku da se upoznaju sa igračicama Galatasaraja, koje će ove sezone igrati Evroligu i iz prve ruke saznaju šta je sve potrebno da bi jednog dana postale vrhunski sportisti. I igračicama Galatasaraja je velika čast i zadovoljstvo što mogu da se druže i prenesu svoja iskustva malim košarkašicama", rekla je Marina Maljković.

Ona se još jednom zahvalila Gradu, opštini Zvezdara, kao i prijateljima iz Telekoma Srbija, Rode, Adiko banke i Koka Kole HBC koji su zaslužni što besplatne škole košarke iz dana u dan rastu i razvijaju se u Beogradu i Srbiji.

"Do sada je kroz treninge Pokreta prošlo više od 600 devojčica, a radimo na tome da do kraja školske godine taj broj dupliramo. Zadovoljstvo roditelja, a pre svega devojčica koje nam dolaze na treninge su najbolji pokazatelj da smo na pravom putu", zaključila je Marina Maljković.

Treninzi u novoj školskoj godini, pored SC "Olimp", održavaju se još i u OŠ "Vladislav Ribnikar", SROC "Vračar", DKC "Majdan", OŠ "Kralj Petar I", OŠ "Milena Pavlović Barili", SB "Top spin", SC "Vizura sport" i OŠ "Mihailo Petrović Alas". Treninzi su besplatni, kao i obavezni lekarski pregledi u Zavodu za sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve