Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.08.2017.

21:33

Šampionska NBA petorka koja ne igra na EP

Želite li magične asistencije, nemilice pogođanje spolja, monstruozne 'banane' ili munjevitu tranziciju? Momci koji su otpali sa spiska za Evrobasket nude sve.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Šampionska NBA petorka koja ne igra na EP
Getty Images

Taj spisak je poslednjih dana ostao kraći za novog pleja LA Klipersa Miloša Teodosića što je posebno pogodilo ljubitelje košarke u Srbiji.

Grke je sa druge strane pogodio izostanak Janisa Adetokumba, Špance otkaz Ljulja, a svi oni koji su uz ova dva momka izostali sa spiska svojih reprezentacija formiraju paklenu NBA ekipu.

Kao što je poznato više od mesec dana unazad, za Srbiju neće igrati Nikola Jokić, Miroslav Raduljica je otpao sa spiska nešto kasnije, povrede muče Nemanju Bjelicu i Miloša Teodosića.

Italijani igraju bez Danila Galinarija koji je bio najbolji strelac Denvera prošle sezone, a nema ni Andree Barnjanija, prvog pika sa drafta 2006. godine. Francuzi ne mogu da računaju na najboljeg centra Rudija Gobera, na iskusnog Tonija Parkera, kao ni na čoveka koji je sasuo Srbiji 35 poena u polufinalu Mundobasketa 2014. godine, Nikolu Batuma. Na spisku nema ni Kozera.

Za Špance neće igrati spomenuti Serhio Ljulj koji je nedavno teško povredio koleno, a za Furiju neće igrati ni Serž Ibaka, Rudi Fernandes i Nikola Mirotić. Svi imaju NBA iskustvo.

Samo od igrača koji su otpali sa spiska ovih pet nacionalnih selekcija može se napraviti vrlo jaka NBA ekipa sa ozbiljnim ambicijama u plejofu. Na pleju bi mogao da bude Teodosić, na beku možda Kozer (bez NBA iskustva) ili Ljulj zbog igre na obe strane terena. Prava gužva nastaje na poziciji krila gde prednost dobija Janis Adetokumbo, a onda Batum, Galinari i ostali.

Jokić na četvorci u kombinaciji sa Jusufom Nurkićem je bio loš potez Majkla Melouna u Denveru, ali bi bilo šteta ne pokušati da se upare jedan od najkreativnijih ofanzivnih i najbolji defanzivni visoki igrač u ligi, pa bi Jokić pored Gobera mogao da se okuša na poziciji krilnog centra.

I kada bi se napravila drugačija rotacija postava sa ovim momcima deluje u svakom obliku vrlo ubojito na obe strane terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve