Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.08.2017.

18:40

Đorđević: Sve smo bolji, Nedović sa nama u Atini

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ima razloga da bude zadoovljan rolama rezervnih igrača u selekciji Srbije koji su protiv Rusa manje igrali.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Đorđević: Sve smo bolji, Nedović sa nama u Atini
Getty Images

Srbija je razbila Nemačku sa 87:56 na Superkupu u Hamburgu i sa tri pobede osvojila turnir. Tome su protiv Nemaca doprineli Stefan Birčević i Vladimir Štimac.

Birčević je imao 21 poen, Štimac 20, a Srbija je kao tim imala 25 asistencija, a išle su i trojke prilično dobro, 10 od 22 pogođena šuta (45%).

"Odigrali smo dobar turnir, tri utakmice u tri dana u ritmu koji nas očekuje na Evropskom prvenstvu. Utakmica sa Nemačkom je usledila bez puno vremena za oporavak posle sinoćnjeg meča sa Rusima, tako da smo odlučili da danas odmorimo neke igrače kojima je pauza bila potrebna", rekao je posle pobede Đorđević.

Ovog leta su u reprezentativni dres ušli Branko Lazić i Boban Marjanović. Marjanović protiv Nemačke nije igrao, a Lazić je pauzirao. Do sada nije igrao ni Nemanja Nedović koji će se prema rečima selektora pridružiti reprezentaciji u Atini na "Akropolis kupu".

"Lazić je u meču sa Rusima dobio udarac u rame, pa je i on danas bio na klupi. Igrači koji su juče manje igrali, danas su imali dobre role i to je pozitivan pokazatelj. Odigrali smo u našem prepoznatljivom ritmu sa jakom odbranom. Turnir u Hamburgu nam je mnogo značio, jer smo iz dana u dan bilji sve bolji. U Atini će nam se pridružiti Nemanja Nedović, koji je u međuvremenu obavio preglede u Malagi i njegov oporavak dobro napreduje", kaže Đorđević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve