Nova vest
Košarka

Subota, 19.08.2017.

18:29

Šok za Grčku – Adetokumbo propušta EP

Janis Adetokumbo saopštio je da nije u mogućnosti da nastupa za nacionalni tim na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Izvor: PT

Autor: PT

Šok za Grčku – Adetokumbo propušta EP
Getty Images

Grčki reprezentativac napisao je na "Fejsbuku" da usled povrede neće moći da nastupa na EP, jer ne želi da rizikuje i povreda mora da se zaleči.

Ovo je veliko razočaranje za grčku javnost, a i za nas ljubitelje košarke, pošto je Janis samo jedan od mnogih igrača koji neće nastupati na prvenstvu Starog kontinenta.

Janis se nalazi na turneji u Kini gde je uradio neke dodatne preglede u vezi njegovog kolena. Po rečima Adetokumba bol je postojao i morao je da donese najtežu odluku u karijeri.

Ovo je veliki udarac za Grčku s obzirom da je igra ove rerpezentacije dobijala sasvim drugačiju dimenziju kada se on nalazio na parketu.

Adetokumbo se tako priključio Nikoli Batumu, Danilu Galinariju, Nikoli Mirotiću, Nikoli Jokiću i ostalim igračima koji su odlučili da ne nastupe ovog leta za svoj nacionalni tim.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d