Nova vest
Košarka

Subota, 19.08.2017.

16:29

Britanci bez Bena Gordona na EP

Selektor Velike Britanije Džo Prunti skratio je spisak košarkaša koji će putovati na Evrobasket koji je na programu od 31. avgusta do 17. septrembra.

Izvor: PT

Autor: PT

Britanci bez Bena Gordona na EP
Getty Images

Najpoznatije ime među svim igračima, Ben Gordon, precrtan je sa spiska i neće nastupati za Birtance na EP.

Bivši košarkaš, između ostalog, Čikago Bulsa hteo je preko reprezentacije da dođe do povratka u NBA, međutim nije dovoljno spreman da bi igrao.

Pored Gordon, odstanjeni su još i Majls Heson, Ovi Soko i Džastin Sirs.

Selektor Britanaca moraće da precrta još trojicu igrača među narednih 15 košarkaša: Kiron Ačara, Kavel Bigbi-Vilijams, Erik Boateng, Danijel Klark, Džuls Deng Akodo, Kajl Džonson, Kofi Džozef, Saša Kili-Džouns, Endrju Lorens, Ben Mokford, Geret Mari, Luk Nelson, Tedi Okerafor, Gabi Olaseni i Karl Viti.

Velika Britanija nalazi se u grupi D sa repreznetacijom Srbije, a pored ove dve selekcije u Istanbulu će još igrati Turska, Letonija, Litvanija i Belgija.

Gordon je u karijeri nastupao za Čikago, Detroit, Šarlot i Orlando. Najbolja sezona mu je bila 2008/2009 kada je prosečno beležio 20,7 poena na 82 odigrane utakmice u dresu Bulsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve